Avsluttet sesongen med NM-medaljer

Annonse

(Foto: Privat)

Det ble en forrykende avslutning på skøytesesongen for Erik Resell med to sølv og en bronse ved helgens NM i Stavanger. En fantastisk måte å runde av en lang sesong på for den talentfulle utøveren.

Etter en lang sesong for skøyteløperen var det altså ved helgens Norgesmesterskap at den skulle avsluttes. Det ble gjort med stor stil da Resell tok sine første medaljer i NM. Der deltok han både på enkeltdistanse NM og sammenlagt sprint NM. Det resulterte i to sølvmedaljer og en bronsemedalje. Det ble sølv på 500-meter med tiden 36,44 og sølv på sprint sammenlagt (2x500m og 2x1000m). På 1000-meter ble det bronse med tiden 1:13.17.

– Etter en lang sesong var det veldig godt å avslutte med å ta mine første NM medaljer. Forhåpentligvis kommer også gullmedaljen etterhvert, sier Erik til Nardo-Posten søndag kveld.

(Foto: Privat)

Selv om det ble edelt metall ved helgens NM er det nok en annen opplevelse som blir stående igjen som sesongens høydepunkt.

–  Høydepunktet denne sesongen synes jeg var U-23 verdenscupfinalen i Innsbruck der jeg tok sølv på 500-meter og kom på andreplass sammenlagt på distansen. Denne verdenscupen leverte jeg også gode prestasjoner på 1000-meter og 1500-meter, forteller han.

Han har nådd mange av målene han satte seg før sesongen. Blant annet tidene på 500m (35.97) og 1500m (1.49:41) der han hadde som målsetning å komme under 36 og 1.50. I tillegg hadde han som målsetning å komme seg på pallen i U-23 verdenscupen, noe Resell klarte flere ganger.

(Foto: Privat)

Vinne VM

Selv om skøytesesongen er over har ikke Erik tenkt å ligge på latsiden. Han har planen klar for hvordan våren og sommeren skal benyttes.

– Planen fremover er å legge et godt grunnlag med mye barmarkstrening for å stille så godt forberedt som mulig til neste sesong. I tillegg har jeg planlagt å løpe Red Bull 400 iløpet av sommeren. Der har jeg som målsetning å vinne VM, avslutter Resell.

F.v. Joni Palin, Erik Resell og Michael Fahrni på seierspallen ved Red Bull 400 i Lahti 28. august 2021.

 

Les også denne – «Med sølvmedalje i bagasjen»