Katastrofe på Nardo

Annonse

Av Redaksjonen

Det blir garantert leven og hæla i taket når Katastrofe entrer scenen sammen med Staysman & Lazz under FastLane Festival i august.

Petter Bjørklund Kristiansen mest kjent under artistnavnet Katastrofe er en norsk sanger og låtskriver.

Kristiansen startet sin musikalske karriere i 2008 med sangen «Vi prekæs» med Isabella Leroy. I 2011 samarbeidet han med den norske musikkprodusent-duoen NastyKutt & Kriss med «Nødlanding» som ble utgitt på Universal Music. Sangen førte til en annen utgivelse 2012, da Robin og Bugge hadde ham med i sin sang «Backpacker». Dette førte videre til en opptreden ved åpningen av Norway Cup. I 2013 ble han igjen med som gjestesanger på Staysman & Lazzs hit «Brun og blid» med M.M.B.

Med økende popularitet fikk Katastrofe suksess i 2014 på VG-lista med «Bleik og sur». Sangen var et samarbeid med Staysman & M.M.B. og ble sertifisert til gull. Andre hitliste-suksesser inkluderte «Maria» i 2014 og «Pattaya» i 2015.

«Elektrisk»

I 2014 var han én av seks artister som kjempet om den siste nominasjonsplassen til Best Norwegian Act på MTV Europe Music Award, men han lyktes ikke å kapre den siste plassen. I 2015 samarbeidet han med Marcus & Martinus, vinnere av Melodi Grand Prix Junior 2012. Sangen deres, «Elektrisk» med Katastrofe nådde tredjeplass på VG-lista 3 i 2015. En annen suksess var singelen «Typisk norsk» i samarbeid med fiolinisten og Eurovision Song Contest-vinneren Alexander Rybak. Katastrofe var gjesteartist på «Si ja!», en singel fra Innertier.

Katastrofe hjalp til å skrive sangen «En godt stekt pizza» som deltok i Melodi Grand Prix 2015. Der endte sangen på tredjeplass.

I 2016 toppet Katastrofe VG-lista for første gang med «Sangen du hater».

Den 2. februar 2019 meldte Petter Bjørklund Kristiansen på TV2 programmet Hver gang vi møtes at Katastrofe skulle legges på hylla i løpet av 2019.

 

Staysmann & Lazz

Når Petter «Katastrofe» Kristiansen nå kommer til FastLane Festival i Nissekollen August 2019 er det for å stå på scenen sammen med partyduoen Staysman & Lazz. Disse har i en årrekke samarbeidet og produsert mang en hit. Det ligger an til høy partyfaktor og hæla i taket – garantert leven, ifølge arrangøren.