Poengdeling for Nardo i godkjent sesongåpning

Godt publikumsoppmøte under oppgjøret mellom Nardo og Vidar i årets første hjemmekamp

Av Redaksjonen

En flott ramme med vårsol og godt publikumsoppmøte kunne like gjerne endt med 3 poeng i årets første hjemmekamp.

Årets første motstander på hjemmebane i Nissekollen var FK Vidar fra Stavanger, et lag som endte på en 9. plass i 2. divisjon avd. 2 i fjorårets sesong. Nardo tapte begge oppgjørene mot dette laget i fjor, henholdsvis 2-1 på bortebane og 0-3 hjemme.

En bra gjennomført kamp

Hovedtrener Tormod Bjerkeset jr. oppsummerer ifølge klubbens egne Facebookside kampen slik;

– Jeg synes vi gjør en god serieåpningen, spesielt i 2.omgang. Da er det klasseforskjell på lagene. Vidar framstod som forventet, et tungt lag, med mye duellkraft og veldig direkte i sin 3 – 5 – 2 formasjon. Vi håndterer mange av spillets faser godt, er solide defensivt i ulike presshøyder og fremstår kompakte med god struktur.
– Vidar har vel et skudd på mål, og et direkte frispark fra vel 17.meter, som de scorer på. Offensivt lover dette bra, og vi er utover kampen flink til å variere spillet. Dette gjorde at vi kom til flere gode målsjanser, både etter etablert angrepsspill, kontringer og dødball. De siste 30 minuttene kjører vi totalt, og det er fullt fortjent at vi scorer utligningen ved Chris helt mot slutten. Vi hadde også en god mulighet på overtid ved Ole.
– Alt i alt en bra gjennomført kamp. Hadde håpet vi kunne være enda hurtigere på spillvendinger mot et veldig lavtliggende Vidar, så tror jeg vi kunne vært enna vassere siste 1/3 del. Er det noe ellers å sette fingeren på, må det være at vi kunne vært enda mer effektive når vi skaper såpass mye vi gjør, med 11 – 2 i målsjanser.

Så må jeg berømme den dugnadsånden og arbeidet som er lagt ned for og gjøre bane og fasaliteter klar til seriestart! Ikke minst kamp-arrangementet som var flere knepp opp fra i fjor! Også svært artig og se mye folk på tribunen i dag! Dette lover godt fremover!

På vei inn på gressmatta for årets første hjemmekamp

Unødvendig ledelse

Vidar gikk opp i ledelsen allerede etter 17 minutter på et frispark fra 17-18 meter, et skudd som i utgangspunktet var tagbart for i dette tilfellet en noe uheldig keeper Bakke. Bortelaget gikk derfor litt ufortjent til pause med ledelse, alt tatt i betraktning. Etter pause så vi et mer besluttsomt og organisert Nardolag som tok styringen i store deler av 2. omgangen. En etterlengtet og fortjent utligning kom i det 89. minutt ved Christoffer Engan, etterfulgt av en stor sjanse til å få med seg 3 poeng på overtid.

Alt i alt en godkjent sesongåpning for Nardo FK.

Dugnad og frivillig innsats

Allerede timen før kamp begynte det å ankomme folk til arenaen i finværet og med Ottar på plass i kiosken var det stor trivsel blandt alle de som gledet seg til kamp. Et flott dugnadslag hadde sørget for at tribunen var satt i god stand til sesongstarten og med det rekordhøye sesongkortsalget før seriestart vil man tro at denne vil bli flittig brukt gjennom året. 6 av de som har utmerket seg med sin innsats ble gjort heder på med en blomsterbukett til hver av de som ble utdelt i forbindelse med kamparrangementet.

En ekte ildsjel! Ottar Olsen trofast på plass som så mange ganger før.

Et poeng med hjem i bagasjen

FK Vidar måtte si seg fornøyde med dagens uavgjort i Trondheim etter en kamp de like gjerne kunne tapt, etter både spill og sjansestatistikken å dømme. De reiste dermed hjem til Stavanger med et heldig poeng i bagasjen og ligger dermed likt med Bryne, Egersund og Nardo på tabellen. Øvrige lag som foreløpig ligger på et poeng men med flere antall scorede mål er Sola og Kvik Halden. Øverst på tabellen finner vi nå 3 lag som har erobret 3 poeng i første kamp, nemlig Stjørdals-Blink, Byåsen og Moss. Trøndelag godt representert i toppen av tabellen så langt.

Et Vidar-lag som noe heldig kunne reise hjem med et poeng i bagasjen

Neste runde

I seriens neste runde reiser Nardo Fotballklubb til Melløs Stadion for å møte Moss. Dette foregår 2. påskedag med avspark klokken 17.

Neste hjemmekamp i Nissekollen finner sted Søndag 28. april kl 16 når Bryne kommer på besøk!