Endelig sesongåpning i bakken

Annonse

En snøfattig vinter har ført til at Steinan Skitrekk så langt ikke har vært åpen denne sesongen. Søndag 20. januar var det endelig klart for sesongåpning til glede for mange!

Som et alternativ til større alpinanlegg har vi i Nardo bydel vårt eget skitrekk som egner seg godt for de yngre blant oss.

Othilienborg IL drifter dette anlegget som et tilbud til bydelen hvor økonomi ikke er det viktigste alibiet. Idrettslagets ønske er å kunne bidra til et godt oppvekstmiljø med et bredt tilbud som fanger opp flest mulig, også utenfor fotballen. Som medlem av Norges Skiforbund oppfylles de kravene som stilles til drift av slik aktivitet. For Othilienborg betyr dette også at ikke bare de familier som måtte ha aktive barn innen fotballen er hjertelig velkommen som medlemmer i klubben, dette medlemsskapet gir selvfølgelig også fordelaktige priser på sesongkort i skitrekket.

Dugnad og frivillighet
Steinan Skitrekk har blitt driftet i en rekke år med stor innsats fra mange frivillige, og en mengde dugnadstimer er lagt ned. De mange foreldre som har både brukt timesvis som enten heisvakt eller kioskvakt, og ikke minst de som har tatt stort ansvar for å preparere bakken har bidratt til at det har vært mulig å opprettholde dette tilbudet. I følge leder i Othilienborg IL Arnfinn Thoresen så er det nå et generasjonsskifte hvor en del av de ivrigste foreldrene har barn som er i ferd med «å vokse seg ut» av bakken i Vestlia. Ikke bare får man anledning til å gjøre en god gjerning for nærmiljøet sitt, men man får også gleden av å ta del i et flott miljø som jobber mot et felles mål som handler om å legge til rette for at barna har et best mulig fritidstilbud. Dette gjør at det er viktig å rekruttere nye ildsjeler som ønsker å bidra på veien videre.

Halvor Bunkholt (t.v.) og leder i Othilienborg IL Arnfinn Thoresen i full sving under sesongåpningen.

Tar sikkerheten på alvor
Det stilles strenge krav til sikkerhet ved drift av et slikt anlegg og man er derfor avhengig av å ha engasjerte foreldre som også er villig til å påta seg ansvar for å ivareta dette. Taubaneverket utfører jevnlige kontroller ved slike skitrekk og det kreves sertifisering for å kunne drifte heisen. Dette er det pr. i dag kun driftsleder Stig Arne Karlsen som besitter. Hans innsats gjennom flere år har vært uvurderlig for klubben og skitrekket.

Andre ildsjeler som har vært av stor betydning de senere årene er blant andre Geir Ove Kulseth og Rikart Nyheim. Men flere frivillige er alltid velkommen, som leder Thoresen påpeker. Halvor Bunkholt (bilde) og kona Ingjerd er eksempler på suverene tilskudd som ildsjeler i skitrekket. Før jul møtte NardoPosten på Halvor i bakken når han med klubbens snøscooter preppet bakken, selv om det ble til liten nytte da grunnlaget regnet bort. Men nå var endelig tiden inne for at snøen skulle bli liggende slik at bakken kunne åpnes.

Over 100 store og små i bakken
Ved sesongåpningen var det tett oppunder 120 personer som benyttes seg av skiheisen, noe som ikke kan betegnes som annet enn en suksess.

Mange har valgt å kjøpe sesongkort med forhåpning om en rekke flotte dager i bakken. Med åpningstider fra mandag til torsdag fra kl 1730 til kl 2030 og fra kl 11 til kl 16 både på lørdager og søndager så vil det bli rikelig med muligheter om snøen holder seg.

Ildsjel Rikart Nyheim godt fornøyd med sesongåpningen

Ildsjel Rikart Nyheim anbefaler å kjøpe sesongkort og ikke minst å tegne medlemsskap i Othilienborg IL.

Dette gjør at man kan kjøpe sesongkortet til en fordelaktig pris. Betydningen av et høyest mulig medlemstall i klubben er jo at dette utløser et økt tilskudd fra de særforbundene som idrettslaget er tilmeldt.

På åpningsdagen var det flest dagspass som ble solgt, mens optimismen for at det fortsatt gjenstår en god skisesong utløste et godt sesongkortsalg.

Tilbake til røttene
For mange er Steinan Skitrekk den første alpinbakken man har kjørt i, og en av disse møtte vi ved sesongåpningen.

Daniel Schofield er oppvokst i nærmiljøet og er nå bosatt på Moholt. Han hadde valgt å ta med seg sin familie til Vestlia denne søndagen for å nyte de fantastiske forholdene. Hans sønn Peder på 5 og et halvt år virket fornøyd med dagen hvor pappa var tilbake i bakken han sist sto på ski i for ca. 25 år siden.

Som far, så sønn

Mange barn har lagt sitt grunnlag her før de har beveget seg ut i større bakker. For Daniel er denne bakken et barndomsminne han husker godt, og nå ser det ut til at det er et minne i ferd med å gå i arv. Og slik er det for mange barn som vokser opp i nærmiljøet. Viktigheten av slike tilbud er ubeskrivelig.

 

Peder i bakken med pappa Daniel Schofield

 

Smiler om kapp med sola

En annen solstråle vi møtte i bakken var 5 år gamle Pernille Wallum Skajaa som var sammen med sin pappa Markus. Hun hadde sin debut i skitrekket allerede i fjor og smilte om kapp med sola når vi spurte om hun var fornøyd med dagen! Litt sliten i beina, men godt fornøyd.

Vi traff også hennes storesøster, 9 år gamle Miriam som med sine venner storkoste seg i bakken.

5 år gamle Pernille Wallum Skajaa hadde sin debut i bakken allerede i fjor. Sliten men fornøyd etter en dag i bakken med pappa Markus.

9 år gamle Miriam Wallum Skajaa i full fart på vei ned bakken