– Nå ble jeg tatt på senga!

Annonse

En fornøyd, men noe overveldet mottaker av utmerkelsen Årets bydelssjel Nardo 2022. (Foto: nardoposten)

Selv om Ottar ble satt ut av spill et øyeblikk under lørdagens bowlingrunde gikk han ut både som vinner blant kameratgjengen på banen og nykronet som Årets bydelssjel Nardo 2022.

Og det er med god grunn at utmerkelsen tildeles 65-åringen Ottar Toralf Olsen. I over 40 år har han lagt ned en helt enorm innsats som frivillig i Nardo Fotballklubb, og det er en mann med et stort hjerte som mottok utmerkelsen lørdag da han var ute å spilte bowling med kameratgjengen.

– Nå ble jeg helt tom for ord, sa en tydelig både rørt og overrasket Olsen da vi plutselig sto foran ham på bowlingbanen med kamera, blomster og trofè.

Overraskelsesmomentet var godt ivaretatt, noe som satte Ottar en smule ut av spill et øyeblikk. (Foto: Arnt R. Jonassen)

Vært med i 50 år

Ottar ble medlem i Nardo Fotballklubb i 1973 bare to år etter stiftelsen og har vært tro mot sin klubb siden. Som aktiv var han keeper, og som pappa var han også trener. Men de senere årene har mange blitt kjent med Ottar gjennom de ufattelig mange timene han har vært tilstede for å fylle en eller annen rolle i Nissekollen. Som del av teamet rundt A-laget for herrer har han bidratt med både stort og smått i lange tider, et eksempel er den gangen han sto i Nissekollen klokken halvt ett på natten for å ta imot laget som hadde spilt bortekamp i Oslo slik at han fikk satt på vaskemaskinen med alle de brukte spillertrøyene.

Mange har også hatt gleden av å hilse på Ottar og hans imøtekommende smil i kiosken på kampdag.

(Foto: Nardo og omegn Frivilligsentral)

Juletrekongen

I over svimlende førti år har den gode Herr Olsen solgt juletrær på Nardo. Først på gartneriet, så på parkeringsplassen i Nissekollen før det ble gjort plass for klubbens juletresalg ved p-plassen på Nardo Centeret. Og hvert år har han tatt ut to uker ferie fra jobben ved bryggeriet i desember for å gjøre nettopp dette. Dette til stor glede både for han selv og ikke minst for alle de som har hatt gleden av å nyte hans evne til å plukke «det perfekte treet».

Dette bildet ble tatt under juletresalget i 2019. (Foto: nardoposten)

Pensjonist, men vikar

Ottar har egentlig gått av med pensjon nå men jobber likevel fortsatt som vikar ved E. C. Dahls Bryggeri. Som den hengivne sjelen han er så stiller han opp om han blir spurt når det kommer til klubben og jobben. Disse to står sterkt i livet hans.

En ekte ildsjel! Ottar Olsen trofast på plass som så mange ganger før. (Foto: nardoposten)

Nybakt bestefar

Nå på nyåret ble han bestefar for første gang, og det er ingen tvil om stoltheten over det er stor.

– Enn at jeg skulle få oppleve det, kommenterer han med et stort smil om munnen.

Han forteller om den magiske følelsen det var å få holde babyen for første gang, og det vises at det er en stolt og rørt bestefar som blir blank på øynene når han forteller om det.

Gratulerer, Ottar!

 

Videointervju med Årets bydelssjel Nardo 2022 kommer!

 

Les også denne – «Utnevnt til æresmedlem i klubben»