En billig livsforsikring å gjøre seg synlig

Annonse

(Foto: nardoposten)

Refleks er den billigste livsforsikringen du kan ha, og når du bruker refleks så gjør du deg synlig i trafikken. I dag markeres refleksens dag for bevisstgjøring av hvor viktig det er å vises i høstmørket.

Torsdag morgen ble elevene ved Hoeggen og Steindal skole møtt av et trekløver fra Proaktiv Eiendomsmegling som hadde tatt turen for å dele ut gratis reflekser i anledning Refleksens dag. Dette har blitt en tradisjon for Tore, Steinar og Lisbeth som til daglig har sitt fokus på kjøp og salg av bolig. De synes dette er et fint avbrekk fra de daglige gjøremål, og er opptatt av å vise samfunnsansvar.

(Foto: nardoposten)

Lett å glemme

Hvert år når høstmørket setter inn er det viktig med en påminner om at tiden for refleks er tilbake, noe som er lett å glemme i hverdagens jag. Trygg Trafikk anbefaler at du bruker refleks som beveger seg når du går, og at du bruker to reflekser slik at du er synlig fra flere kanter.

 

Går ikke ut på dato

Refleksbrikker og refleksbånd går ikke ut på dato, men møkk og riper svekker reflekseffekten. Refleksvesten har god synlighet i mørket, men er en forbruksvare som bør byttes ut. Har du vasket refleksvesten ca. 20 ganger bør du kjøpe en ny fordi reflekseffekten avtar. Det samme gjelder om du har refleksvester som brukes mye og som er 2-3 år gamle.

Tore og Lisbeth fra Proaktiv møtte også på rektor ved Steindal skole, Kristin By Vollset som selvfølgelig fikk seg en refleks. (Foto: nardoposten)

Snakke med barna

Rektor ved Steindal skole, Kristin By Vollset var en av de som fikk seg refleks torsdag morgen. Hun var fra før ikledd refleksvest, og var godt synlig i skolegården. Hun syntes det var fint med fokuset på bruk av refleks, og skulle ta med seg budskapet om refleksens dag inn til lærere og elever.

(Foto: nardoposten)

Utrolig viktig å bli sett

En annen forbipasserende i morgentimene er nok et kjent fjes for mange. Per Wangen har i en årrekke jobbet ved Hoeggen skole, og han synes det er viktig at det fokuseres på å være synlig i høstmørket.

– Det er utrolig viktig å bli sett, og refleksen redder liv – det vet jeg, forteller Wangen.

Han beskriver hvor skummelt det kan være når man er ute å kjører bil, folk er mørkkledde og svært utfordrende å se når det krysses gater og lignende i mørket. Da er det viktig å bli sett, og Per er ikke i tvil om at refleksen redder liv.

Per Wangen ble utstyrt med nye reflekser av Steinar og Tore fra Proaktiv torsdag morgen. (Foto: nardoposten)

 

(Foto: nardoposten)

Bruk refleks – vær synlig!

 

Les også denne – «Bevisste skoleelever som vil synes»