Med sølvmedalje i bagasjen

Sølvmedaljevinner Erik Resell sammen med gullvinneren Niklas Kurzmann fra Tyskland og bronsemedaljevinner Stefan Neumiarzhytski fra Hviterussland under medaljeseremonien for 500-meter etter finalen i verdenscupen for U23 ved Tivoli Stadium i Innsbruck. (Foto: Jasmin Walter – International Skating Union via Getty Images)

Sist helg ble det arrangert finaler i verdenscupen på skøyter for U23 i Innsbruck. På pallen med en flott andreplass var Erik Resell etter å oppnådd personlige rekorder utendørs på alle distansene han gikk. Sammenlagt ble han også sølvmedaljevinner av verdenscupen for U23 på 500-meter.

Det ble en svært god opplevelse for Erik Resell i helgens finale på 500-meter i Østerrike når han gikk inn til en flott andreplass på sin beste tid utendørs noensinne. Andreplassen er hans beste plassering så langt i verdenscup-sammenheng, og med flere gode løp bak seg holdt det også til sølv sammenlagt på distansen.

– Det føles veldig bra avslutte verdenscup-sesongen med sølvmedalje. Det er min beste WorldCup-plassering og gir selvsagt en ekstra motivasjonsboost mot resten av løpene som kommer. Det er godt å levere gode løp når det gjelder, og at resultatene blir gode når jeg konkurrerer internasjonalt. Det gir en trygghet om at treningen jeg legger ned fungerer, sier Erik selv på vei hjem fra Innsbruck.

(Foto: Jasmin Walter -International Skating Union via Getty Images)

Flere personlige rekorder

Tiden på 500-meter ble 37.03. På 1000-meter ble det 4.plass med tiden 1:14.47, og på 1500-meter ble det 7.plass med tiden 1:55.55. Alle tidene er nye utendørs personlige rekorder for Resell som har gjennomført en god sesong så langt, men han har fortsatt mye å se frem til før sesongen er over.

– Målene fremover er å sette nye personlige rekorder når jeg reiser til Tyskland i februar. Der skal jeg gå tre konkurranser på rask is. Videre er også målet å prestere godt når det blir NM i mars, forteller en tydelig målrettet sølvmedaljevinner.