Åpner dørene for et nytt år

Annonse

Denne uken åpner Ristunet igjen sine dører klare for et nytt år med masse aktiviteter, og ikke minst som møtested for barn og unge i bydelen. 

Sist Ristunet holdt åpent var uken før jul, da ble det arrangert julebord både for tweenies og ungdom. Fritidsklubben på Risvollan er en del av Ung Kultur Lerkendal og Klæbu, og driftes kommunalt under Kulturenheten. Kulturenhetens tilbud for ungdom i bydelene er organisert i 5 avdelinger, og kommunen beskriver målsetningen slik;

– Kulturenheten sine ungdomsarenaer skal være attraktive og utviklende arenaer for mestring og sosial og kulturell kompetanse. Ungdom skal ha reell innflytelse og kunne realisere sine ideer. Det skal være møteplasser hvor ungdom opplever trygghet og tilhørighet uavhengig av bakgrunn og ferdighet.

Påvirket av pandemien

Vi spurte Marit Kolve ved Ristunet hvordan pandemien har påvirket driften og tilbudet.

– Pandemien har påvirket oss i den grad at vi i mange runder har måttet holde stengt eller hatt begrenset antall ungdom, som har meldt seg på hver kveld. Dette har vært kjipt, ettersom vi ønsker å være et sted med åpen dør for alle ungdommene i bydelen. Vi håper på bedre tider til våren, sier hun forhåpningsfullt.

Men for de som velger å ta turen allerede denne uken er det mange aktiviteter å ta seg til på huset.

– Når vi åpner denne uka, har vi nesten alt av utstyr klart til bruk. Vi har både gaming-pc`er og PS4, samt at vi i år også har fått oss Nintendo Switch. Vi har mye hobbyutstyr, biljard, bordtennis, i tillegg til mange brettspill. Det blir servert noe å spise hver åpningskveld. Vi ser gjerne at ungdommene kommer med ønsker til hva slags aktiviteter de ønsker på huset, forteller Marit.

Kom frisk

Med dagens restriksjoner er det i dag kun mulig å slippe inn tjue personer, derfor er det påmelding for å komme på Ristunet inntil videre.

– Det som er viktig for ungdommene som kommer nå, er at de forsikrer seg at det er plass. Vi har kun plass til 20, så de må melde seg på via Instagram (Ristunet) eller Snapchat (Lerkendalung). De som kommer må være friske, og ikke være i karantene, avslutter Kolve.