Danmark, Kypros og Malta kommer til Utleirahallen

Annonse

Kampene i innledende VM-kvalifisering i futsal ble trukket tirsdag. Runden arrangeres i Trondheim i april.

Norges motstandere i innledende VM-kvalifisering ble klare etter tirsdagens trekning i Nyon, og assisterende landslagstrener Kai Bardals umiddelbare tanker var at dette var en spennende trekning for Norge.

– Malta er et lag som spiller underholdende kamper og som vi har gode muligheter mot om vi prestererer slik vi skal. Kypros har en nokså sterk liga, med gode og profesjonelle klubber som APOEL og Omonia. Vi spilte 4-4 mot dem i EM-kvalifiseringen i 2017, en kamp som for øvrig hadde flere røde kort, sier Bardal til fotball.no

Kai Bardal er hovedtrener for Utleira Futsal og assisterende landslagstrener.

UEFAs sjef for ungdoms- og futsalkonkurranser Claudio Negroni trakk også nabo Danmark opp av bollen.

– Danmark kjenner vi selvsagt godt. De er også vår første motstander i nordisk mesterskap neste uke. Tradisjonelt har kampene mellom Norge og Danmark vært kamper der Norge har vært det sterkeste og raskeste laget rent fysisk, men de siste årene har Danmark tatt store steg på dette området. Det er alltid jevne kamper mot Danmark og det blir nydelig med et nabo-oppgjør på norsk jord, uttaler Bardal videre til Norges Fotballforbund sitt nettsted.

Den innledende VM-kvalifiseringsrunden arrangeres som miniturnering som går over fem dager i perioden 4.-10. april, og UEFA tildelte tidligere i høst denne runden til Norge. Både gruppevinner og gruppetoer går videre til hovedrunden i VM-kvaliken, og det har Norge et tydelig mål om å klare foran eget publikum.

– Vi har gode sjanser til å gå videre som ett av to lag, men det er ikke noen enkel gruppe. Frem til kvaliken må det jobbes godt på flere hold. Først er det viktig å gjøre en god figur i nordisk mesterskap. Deretter må det jobbes godt i klubbene utover vinteren. Kommer vi godt matchet til gruppespill i april og får ut det vi kan der, er det en naturlig ambisjon å vinne gruppen, sier Bardal.

Et internasjonalt futsalarrangement på norsk jord krever også et stort og velsmurt apparat. Arbeidet med å skape et godt arrangement i Trondheim i april er også godt i gang.

– Vi har i dette tilfellet både en klubb (Utleira IL) og en krets (NFF Trøndelag) som skal strekke seg langt for å skape et skikkelig signalarrangement for futsal, og de nærmeste månedene blir intensive med hensyn til å skape gode rammer for dette. Målet vårt må være at vi fyller hallen til Norges kamper og får til et skikkelig høydepunkt for landets futsalentusiaster, forteller Simon Day, som koordinerer innsatsen fra Norges Fotballforbund