En frisørlærlings drøm

Annonse

Henriette elsker å flette hår og drømmer om en karriere som kan by på mange spennende utfordringer.

Av Redaksjonen

Henriette (23) liker å skape store forandringer. Hennes drøm er å kunne reise litt rundt, jobbe bak kamera, holde kurs og andre spennende utfordringer i tillegg til å jobbe i salongen.

Allerede i barnehagen

Henriette Emilie Dahle er lærling ved Nardo Frisørsenter og har alltid visst hva hun skulle bli.

– Tanken på å bli frisør startet allerede da jeg gikk i barnehagen. Da jeg var liten syntes jeg det var gøy å «dulle» med håret til andre. Har alltid vært glad i å flette.

Hun forteller at søsterens bestevennine var frisør og at hun så veldig opp til henne i oppveksten. Derfor ble det først design og håndtverk, så senere Norsk Frisørskole. Som de fleste lærlinger så synes heller ikke Henriette det er den teoretiske biten av utdannelsen og yrket som er mest spennende. Hun er veldig glad for at hun ikke begynte på utdannelsen direkte etter ungdomsskolen og innrømmer at hun trodde det skulle være enklere enn det er. Hun er derfor veldig fornøyd med å ha blitt litt eldre og vet at det gjelder å stå på for å bli en dyktig frisør.

Skape store forandringer

De oppgavene hun best liker å jobbe med er utvilsomt farve og styling. Hun liker å skape store forandringer, og så fletting da selvfølgelig! Karrieredrømmen er å jobbe litt som Lotte Myrseth gjør, det ser kult ut.

Si meg hvem du er

Henriette synes det er givende å jobbe med folk, møter stadig nye mennesker og føler at hun får brukt kreativiteten sin ved å møte hver enkelt kunde med blanke ark. Det blir litt sånn, si meg hvem du er så skal jeg fortelle deg hva jeg mener du vil kle.

Instagram

Om du vil se mer av Henriettes kreative side kan du sjekke hennes Instagram-profil @hair.by.hed