Veldig positive til utviklingen

Annonse

Birger Smedhaug er født og oppvokst på Nardo, og er i dag bosatt på Othilienborg.

Sluppen er en bydel under stor endring og utvikling, og de neste årene skal området gjennomgå en stor forvandling. Her kommer det mange nye boliger, og det skal også etableres mange nye arbeidsplasser i tiden som kommer.

Men Sluppen er allerede et område med mye aktivitet, og mange har nok blitt bedre kjent med det gjennom pandemien ved å ha besøkt vaksinestasjonen i den gamle postterminalen.

En glede å gå på jobb

De siste 20 årene har Birger jobbet på samme sted, og fortsatt gleder han seg like mye til hver eneste dag på jobb. Født og oppvokst på Nardo, og med det ikke ukjente Nardo-etternavnet Smedhaug så er det nok mange som drar kjensel på Birger. I over 20 år har han jobbet ved den samme bedriften på Sluppen, og gleder seg like mye til hver en dag han skal gå på jobb.

– I dag er det fredag, og jeg ser allerede frem til mandag og en ny arbeidsdag, sier Birger med et smil.

Han har hatt mange ulike arbeidsoppgaver gjennom disse årene, og er nå tilbake mer mot de samme oppgavene som han startet med i forbindelse med salg. Men han legger ikke skjul på at det å være ut på møbelmontering hos kunder er noe han verdsetter høyt. Det er ingen tvil om at jobben er en viktig del av hans liv, og at han trives veldig godt.

– Livet er herlig, selv om det ikke alltid har vært det, sier Birger før han legger til at det er mye man kan si selv om det ikke er alt man behøver å fortelle.

Smedhaug er en av flere ansatte ved Norengros på Sluppen som bor i Nardo-området, og en ting de alle har til felles er at de synes utviklingen av den nye bydelen er veldig spennende. Mye har skjedd her de siste tjue årene, fra å være et forfallent område og til alt det spennende som skjer nå. Birger mener at dette er det området i Trondheim det vil skje mest med i tiden som kommer.

Linda Larsgård er butikkansvarlig ved Norengros på Sluppen, også hun er bosatt på Nardo.

Et sted å trene

Linda Larsgård har vært butikkansvarlig ved Norengros i snart tre år, og hun kan fortelle at det eneste forholdet hun hadde til Sluppen før hun begynte å jobbe her var at hun trente på 3T. Heldigvis har butikken blitt mer synlig med tiden, og innrømmer at hun den gang ikke var klar over at også hun selv som privatkunde kunne handle her. Dette er det mange flere som har fått øynene åpne for etter at vaksinestasjonen ble etablert.

Linda er opprinnelig fra Sulitjelma, gjorde trønder av seg på Steinkjer før hun flyttet til Trondheim. Hun har bodd på Nardo siden 2013, og trives veldig godt.

Lokale idrettslag

Det er ikke bare på dagtid det jobbes i lokalene på Sluppen kan Linda fortelle.

– Det blir en del dugnadsjobbing opp mot de lokale idrettslagene med utlevering av papir til salgsdugnader. Her pakkes det og klargjøres til utlevering slik at klubbene slipper å dra med seg alt til sin arena for å distribuere det. Både Utleira og Nardo benytter seg av dette, forteller hun.

Fine opplevelser

En som i mange år vært aktiv i nettopp Utleira Idrettsalg og som også er kollega med Linda og Birger er Halvard Brækstad. Han er bosatt på Stubban, og synes det er veldig lettvint å ha arbeidsplassen så nært. Han er glad for å slippe unna kø om morgenen, noe han poengterer at også er en fordel for kundene i nærmiljøet.

– Veldig mange som kommer innom for å handle for bedrift som har blitt overrasket over at hvem som helst kan handle her, sier Brækstad.

Han synes utviklingen av Sluppen blir spennende, både for området og for butikken han selv jobber ved. Han har stor tro på at det vil komme til å bli et godt bomiljø når alt kommer på plass.

– Allerede hatt fine opplevelser her selv ved å besøke de nye etableringene som Lager 11 og Austmann. En fin liten spasertur hjemmefra!

Halvard Brækstad synes utviklingen av Sluppen blir spennende.

Ut på handletur

Når vi var innom butikken på Sluppen møtte vi også nestleder i Nardo Fotballklubb som var ute på handletur. Denne gangen for sin arbeidsgiver NTNU. Med kyndig hjelp fra Birger ble han enkelt loset til riktig del av butikken. Han synes samarbeidet om papirdugnadene er helt suverent, og ikke minst en viktig del av klubbens økonomi.

Spennende fremtid

En ting det ikke er knyttet mye tvil rundt er at Sluppen går en svært spennende fremtid i møte. En helt ny bydel etableres kun et steinkast unna Nardo, og med det nye skoleprosjektet under bygging som skal huse både Nidarvoll og Sunnland skole så vil også den oppvoksende generasjon få suverene fasiliteter i området.