Sluppen, from Junkyard to Junction

Annonse

Sluppen er et av Trondheims viktigste utviklingsområder de neste årene. Området har allerede vært gjennom transformasjon fra landbruksområde, til søppelplass, til industriområde. Med flere bilforretninger og Vegvesenet etablert på Sluppen har det fått tilnavnet «Bilbyen». Men nå er det store endringer på gang. Sluppen skal bli både grønn og levende. 

– Hvordan skal man omgjøre byens gamle søppelplass til en grønn og levende bydel, hvor folk ønsker å arbeide, leve og bo?

Det inviteres til Lager11 Street Food & Scene i Sluppenvegen 11 torsdag 4. november kl. 1930 for å forsøke å gi svar på nettopp dette. For å svare på dette inviteres det til en samtale med eiendomsutvikler R. Kjeldsberg, Sluppen-baserte bryggeri og pub Austmann, og EUs smartby-prosjekt +CityxChange.
Anne-Lise Aakervik leder en sofaprat mellom forretningsutvikler i R. Kjeldsberg, Madeleine Mittet, co-founder i Austmann, Thomas Sjue, og prosjektleder i +CityxChange Trondheim, Bjørn Ove Berthelsen.

 

De siste årene har det kommer flere kontorbygg på Sluppen, som har gitt flere arbeidsplasser til området og aktivitet på dagtid. Siden har Austmann bryggeri flyttet sin produksjon og tilhørende utsalg og pub til Sluppen. I tillegg har mathallen Lager11 med åtte selvstendige street food-boder og kulturprogram åpnet i 2020, som bidrar til liv og røre også etter produksjons- og kontoransatte er ferdige med arbeidsdagen. Buldresenteret Grip Klatring og inklubatoren FAKTRY tiltrekker seg et miljø med klatrere og gründere som nok ellers ikke ville hengt på Sluppen. Til sammen bidrar disse til å få liv i gatene og få folk til Sluppen – og ikke bare for å ta koronavaksine eller eksamen.

 

Urban og livlig bydel

Dette er bare starten på transformasjonen Sluppen skal gjennom. Kommunedelplanen for Sluppen er nå på høring, og planen legger opp til en omfattende endring av området. Det som i dag er preget av næringsbygg og parkeringsplasser skal bli en urban og livlig bydel. Få bor på Sluppen i dag, men det legges opp til flere tusen boenheter, grønne uteområder og god tilgjengelighet til resten av byen. Med utbygging av boliger, moderne kontor- og næringsbygg, etablering av kollektivknutepunkt og smarte energiløsninger skal Sluppen bli et godt sted for mennesker, og en nullutslippsbydel.

Mat og drikke er tilgjengelig fra mathallen før, under og etter arrangementet.

Arrangementet er initiert av R. Kjeldsberg og gjennomføres i samarbeid med +CityxChange-prosjektet.

Deltakerne ved arrangementet er;

Anne-Lise Aakervik, frilansjournalist og debattleder
Madeleine Mittet, forretningsutvikler i R. Kjeldsberg. R. Kjeldsberg er en av eiendomsutviklerne som utvikler Sluppen-området.
Thomas Sjue, en av grunnleggerne av Austmann Bryggeri, lokalisert på Sluppen
Bjørn Ove Berthelsen, prosjektleder i +CityxChange Trondheim, et europeisk smart city-prosjekt for energipositive byer. Sluppen er et av områdene som gjennom prosjektet skal utvikles til nullutslippsbydel.