Nå tennes tusen julelys

Annonse

Tradisjonen tro vil det bli tenning av julelys i Sollia første søndag i advent klokken fem.

Med ett hvitt lag på bakken går vi inn i den første adventshelgen for året, og tradisjonen tro vil det tennes mangt et julelys rundt om i bygd og by. Vår kjære bydel er intet unntak, og søndag kan man atter igjen oppleve tenning av julelys blant annet i Sollia.

Julehuset i Sollia har blitt et kjent og kjært syn for mange, ikke bare beboerne i nærområdet. Hvert år kommer folk fra hele byen innom for å skue den legendariske blokken som utvider sin belysning år etter år. Raymond Karlstrøm som står bak det hele har også blitt kjent for mange, og tradisjonen tro tenner han julelysene også i år på ettermiddagen den første søndagen i advent.

Raymond har så langt brukt fire-fem uker på å montere lys og klargjøre til søndagen.

Bortsett fra litt vondt i ryggen så stortrives jeg med å gjøre dette, og den største gleden for meg med dette er å se gleden det skaper hos andre, både barn og voksne, forteller Karlstrøm.

Han har vært så heldig at hele fire butikker har vært med å sponse i år slik at i helgen vil han bruke timesvis på å pakke godteposer til barna som møter opp på søndag.

– Traktoren er ferdigpynta, så det blir stas når alt skal lyse på søndag, forteller han til Nardo-Posten et par dager før det hele skal skje.

Et lysende nabolag

Også på den andre siden av Risvollvegen vil det lyse godt gjennom adventstiden. Solborg Borettslag har også skapt en tradisjon med å tenne julegate og å arrangere adventskos for sine beboere og besøkende. Odd Arne Tørstad i Solborg vel forteller at også de utvider sin belysning i år, og vil tenne sin julegate rett etter lysene i Sollia har blitt tent. Så i helgen blir det rikelig med mulighet til å komme i julestemning i nærmiljøet.