Barneskoleelever og foreldregenerasjonen dominerer fortsatt smittestatistikken

Annonse

Kommuneoverlege Tove Røsstad forteller at det er barneskoleelever og foreldregenerasjonen som fortsatt dominerer på smittestatistikken.

Smittetallet i dag er langt høyere enn i går uten at det dermed er grunn til å tro at dette er en reell forskjell. Vi ser ikke så sjelden lave tall på mandager. Det kan dreie seg om mindre testing i helgene, men også muligens lavere analysekapasitet på sykehuset i helgen, uttalte kommuneoverlege Tove Røsstad onsdag.

Videre sier hun følgende;

En del positive på søndag kan også være meldt etter at smittesporingsteamet avsluttet arbeidet på søndagen slik at disse først fremkommer på dagens tall. Det er derfor viktig at man ikke kun ser på smittetall for en dag, men må se utviklingen over flere dager. Bildet blir mest riktig om man sammenlikner uke for uke.

Tirsdag ble det påvist 175 nye smittetilfeller i Trondheim, hvorav 85 er menn og 90 av disse er kvinner.

 – Ut fra dagens smittetall, kan man fortsatt si at situasjonen er nokså uendret både i antall og smittemønster. Barneskoleelever og foreldregenerasjonen dominerer fortsatt, forteller Røsstad i en pressemelding fra kommunen onsdag.

St. Olavs Hospitals oppdaterte tall onsdag sier at så langt har 17 pasienter med Covid-19 dødd, og antallet innlagte pasienter med viruset pr. i dag er 20 personer.