154 nye tilfeller påvist onsdag

Annonse

Onsdag ble det påvist over 150 nye smittetilfeller i Trondheim ifølge pressemelding fra kommunen. Ved St. Olavs Hospital er det nå 18 innlagte pasienter med covid-19, hvorav tre av disse pasientene ligger på intensivavdeling.

Av de innlagte pasientene som behandles for viruset ved sykehuset er det to som ligger på intensiv med respirator. Fra og med torsdag ble det innført skjerpede krav om bruk av munnbind ved St. Olavs etter anbefalinger fra Folkehelseinstituttet. Disse retningslinjene gjelder både besøkende, pasienter og ansatte.

Smittetallene

Av onsdagens 154 påviste koronatilfeller ble det registrert 71 menn og 83 kvinner. Hovedandelen av de smittede er fortsatt dominert av barn i skolealder og foreldregenerasjonen. Kun ni av tilfellene er over 70 år.

Slik er aldersfordelingen;

0 – 9 år: 21 personer

10 – 19 år: 45 personer

20 – 29 år: 13 personer

30 – 39 år: 22 personer

40 – 49 år: 17 personer

50 – 59 år: 14 personer

60 – 69 år: 13 personer

70 – 79 år: 4 personer

80 – 89 år: 3 personer

90 +: 2 personer

Oppmøte til vaksine

På grunn av eksamensavvikling i NTNUs eksamensbygg hvor vaksinestasjon Sluppen holder til, bes alle som skal ha vaksine møte tidligst 10 minutter før timen sin, forteller kommunen i pressemelding onsdag.

Det vil bli redusert parkeringskapasitet fra mandag 29. november og fram til jul. Det oppfordres til å benytte kollektivtilbud. Buss nummer 19 med avgang fra Lerkendal stopper rett utenfor inngangen til vaksinestasjonen. Dropin-tilbud vil kun gjelde personer som kommer for å ta første dose koronavaksine. Time til vaksinering bestilles på Trondheim kommunes hjemmesider.