Nå gjenåpnes Trondheim

Annonse

Fra og med lørdag 25. september fjernes alle koronarestriksjoner i Trondheim. Regjeringen besluttet fredag å gjenåpne samfunnet fra og med lørdag klokka 16.00, og Trondheim gjør det samme. 

Formannskapet har tidligere vedtatt en lokal forskrift som gjelder til og med 26. september. Men med regjeringens beslutning om gjenåpning fra og med lørdag, vil ingen av bestemmelsene i den lokale forskriften bli håndhevet av kommunen.

– Jeg er glad for at vi nå har kommet så langt i pandemihåndteringen at det er trygt å gjenåpne samfunnet igjen. Jeg er spesielt glad på vegne av idretten og kulturlivet som i det siste har hatt de strengeste restriksjonene. Vi har kommet langt med vaksineprogrammet i Trondheim og har nå endelig kommet til en situasjon der Trondheim og Norge kan gå inn i en normal hverdag, sier ordfører Rita Ottervik.

Fra klokka 16.00 lørdag 25. september vil altså ingen kommunale veiledere, pålegg eller anbefalinger i Trondheim kommune gjelde lenger. Trondheim vil følge de nasjonale retningslinjer på alle områder.

Test ved symptomer

Selv om samfunnet nå går over til en normal situasjon vil noen bli smittet. Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fremdeles teste deg. Dersom du tester positivt for korona, må du isolere deg for ikke å smitte andre.

Generelle smittetiltak

Det er samtidig grunn til å minne om de grunnleggende smittevernsreglene som vi alle kjenner. Ved enkle grep kan du bidra til å forhindre smitte:

  • Vær nøye med håndhygiene – sprit og/eller vask hendene
  • Hold deg hjemme dersom du er syk

Regjeringen åpner opp for en normal hverdag

På en pressekonferanse fredag 24. september orienterte regjeringen om at Norge nå går over til en normal hverdag med økt beredskap. Dette skjer fra klokken 16.00 lørdag 25. september.

 

Les informasjon fra Regjeringen – klikk her!