På samling med Norges beste fotballspillere

Annonse

(Foto: Mats Lønne)

Håkon Singsdal Volden fra Nardo deltar denne uken på Equinor Talentleir som arrangeres i Porsgrunn. Deltakerne på denne leiren er plukket ut fordi de er ansett for å være de beste spillerne i aldersgruppen 14-15 år. Hvis Håkon presterer godt på leiren kan han kanskje få sjansen til å spille med flagget på brystet en gang i fremtiden.  

  Jeg er stolt over innsatsen jeg har lagt ned for å komme inn på Equinor Talentleir, sier Håkon Singsdal Volden.

Det er en pågående debatt om Norge klarer å få frem nok talentfulle spillere som kan styrke landslagene, og på sikt få Norge til VM- og EM- sluttspill. Equinor Talentleir er et tiltak som skal styrke talentutviklingen og som mange av dagens norske proffer og A – landslagsspillere har vært deltakere på da de var yngre. Leiren blir derfor ansett for å være en av de viktigste samlingsplassene for de mest talentfulle spillerne innenfor sine årskull.

 Både NFF og vi mener at å samle de beste spillerne på en leir som dette gir gode resultater på sikt. Her kan spillerne få dyrket talentet sitt sammen med andre jevngode, samt at de får tilbakemeldinger på egen innsats fra meget kompetente trenere. Vi håper Håkon får en ekstra motivasjon til å utvikle seg videre som idrettsutøver, sier Cathrine Instebø som er sponsorsjef i Equinor.

– Jeg jobber hardt for å bli så god som jeg får til, og selvfølgelig er det veldig morsomt. Det motiverer meg, sier Singsdal Volden.

Det gror godt i klubbene rundt i landet  

Til stede på Equinor Talentleir i Porsgrunn er det spillere fra hele landet, og dette viser at klubbene gjør mye riktig innenfor talentutvikling. Målet til Equinor Landslagsskolen, som denne talentleiren er en del av, er å gi de aller beste spillerne et treningstilbud som det kan være vanskelig å få til i den lokale klubben.

−  Det er viktig for meg å gi masse skryt til klubbene fordi det er der spillerne utvikler seg til daglig. Vår jobb er å ta det arbeidet klubbene gjør et skritt videre og gi de unge talentene muligheten til å spille med andre som er jevngode eller kanskje bedre enn dem selv, samtidig som de blir coachet av trenere som til daglig jobber med ungdomslandslagene våre. Håkon er her fordi han er blant de beste i sitt årskull og fortsetter han utviklingen får han nok sjansen til å spille med flagget på brystet en gang i fremtiden, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF.

Håkon Singsdal Volden i Porsgrunn på Equinors talentleir den første uken i august. (Foto: Mats Lønne)

Opprinnelig Nardo-gutter

Tilstede på talentleiren den første uken av august er det flere trøndere, hvorav fire fra Rosenborgs SalMar-akademi. Deriblant finner man navn som Jesper Reitan Sunde og Sverre Halseth Nypan. Dette er spillere som for ikke lenge siden meldte overgang fra Nardo til Rosenborg. Så det spirer og gror i den trønderske fotballfamilien med talenter på et høyt nivå. Det lover bra for fremtiden!

Her er de trønderske talentene som har deltatt på landslagsskolen. (Foto: Mats Lønne)