Et fungerende vel

Annonse

Med stort engasjement og velvillighet har beboerne i Solborg borettslag skapt sitt eget møtested i den gamle vaktmestergarasjen. Her er det åpen nabokafè og bruktmarked på onsdager, og nå har velforeningen overtatt størsteparten av vaktmesterjobben i borettslaget.

Det har etterhvert blitt et svært populært tilbud i den gamle vaktmestergarasjen i Johan Cappelens veg på Nardo. Det som startet i det små som et internt tilbud til beboerne har nå blitt et velkjent møtested for mange. Med et smittende engasjement har primus motor for det hele fått med seg en kjerne av beboere som tar stor del i å skape et godt og trygt bomiljø med en sosial arena som er åpen for alle.

Initiativtaker til velforeningen, Odd Arne Tørstad (i front) er godt fornøyd med det de har skapt på to år.

En milepæl

Initiativtaker til velforeningen i Solborg, Odd Arne Tørstad har siden oppstarten for to år siden skapt et godt engasjement blant beboerne i borettslaget. I 2020 mottok han prisen for «Årets bydelssjel Nardo» og året før fikk han og borettslaget tildelt «Årets Bomiljøpris» av TOBB. Etter å ha utrettet mangt i løpet av velforeningens to leveår er nå en ny milepæl nådd ved at de har overtatt det meste av vaktmestertjenester i borettslaget, noe som så langt har fungert svært godt.

Spirer og gror

Det er ikke bare idèene som spirer og gror i Solborg. Blant bord og benker utenfor bruktmarkedet er det satt opp et prøveprosjekt hvor det er plantet både tomater, agurker, sukkererter, chilli og andre vekster. Dette ser ut til å ha skapt interresse, og visjonen videre er å etablere et område med parseller hvor beboerne kan dyrke sine egne grønnsaker og andre vekster. Tørstad forteller at han allerede har fått med Felleskjøpet på bidrag i denne forbindelsen. Prøveprosjektet har allerede startet å bære frukter.

Et veksthus er etablert som prøveprosjekt denne sommeren.

 

Selvdyrkede agurker er bare et av slagene man finner i velforeningens veksthus.

Åpent for alle

Nabokafèen og bruktmarkedet i Solborg holder åpent på onsdager, først noen timer på formiddagen og deretter et par timer på ettermiddagen. Det har vært godt besøk, men det siste året har naturlig nok bydd på en del begrensninger. Tørstad forteller at gapahuken alltid er åpen om turfolk skulle ønske å ta en rast. De åpner også opp for grupper om det forhåndsbestilles.

Nå gleder de seg til at samfunnet åpner opp litt mer slik at de kan ønske alle og enhver velkommen på besøk.

Ved nabokafèen i Solborg er både to og firbeinte godt ivaretatt.

 

 

Les også denne – Årets bydelssjel 2020 «Nå ble jeg rørt»