– Nå ble jeg rørt

Annonse

En stolt og rørt vinner av Årets Bydelssjel Nardo 2020.

En tydelig både stolt og rørt Odd Arne Tørstad er kåret til Årets bydelssjel Nardo 2020. Vinneren har de siste årene vært pådriver for det som etterhvert har blitt et svært populært møtested i bydelen, og ei velforening som bidrar til å skape et godt bomiljø i Solborg. Mange gode kandidater var nominert til årets kåring, og juryen hadde ingen enkel oppgave.

Ble overrasket

Det var en tydelig rørt vinner av hedersbetegnelsen «Årets bydelssjel Nardo 2020» som ble overrasket da Nardo-Posten kom på besøk for å dele ut prisen. 73 år gamle Odd Arne Tørstad har for mange blitt et kjent ansikt i bydelen med sitt engasjement i Solborg Vel, og ble av våre lesere nominert til denne prisen som deles ut for første gang. I den gamle vaktmestergarasjen i borettslaget har de skapt et populært treffsted både for beboerne, men også for resten av bydelen. Her er det bruktmarked og nabokafè på onsdager, i tillegg til den koselige gapahuken som er åpen for alle som måtte ønske det til enhver tid.

Vinneren synes selv det var en ære å bli nominert til en slik utmerkelse.

– Det er jo en stor ære føler jeg. Det ligger mye arbeid bak og mye hjelp for å få til dette, men noen måtte jo starte. Så jeg setter stor pris på å bli nominert. Vi startet med dette i 2018, og jeg har regnet ut at jeg har brukt ca. 3000 timer med arbeid frivillig for å få dette igang. Så det er mye arbeid bak, men det har vært sammen med andre pensjonister og engasjerte.

 

 

Link til video med kåring av vinneren nederst i artikkelen!

– Nå ble jeg litt rørt

Det var en tydelig beveget Tørstad som mottok prisen av Nardo-Postens redaktør Erik Arnøy. Det å bli anerkjent for innsatsen som har blitt lagt ned virker å være en ære, og å være en inspirasjon for 73-åringen.

– Nei, nå tuller du, utbrøt han først når han innså at han var årets vinner. Ingen tvil om at hans takk var oppriktig!

Med et flott trofè som synlig bevis på utmerkelsen og blomster, gavekort og fruktkurv fra aktører i nærmiljøet var det en fornøyd Odd-Arne som inviterte inn i gapahuken.

 

En fornøyd vinner av Årets bydelssjel Nardo for 2020, Odd Arne Tørstad.

 

Så lenge helsa holder

For Odd Arne har det vært viktig å ha noe å engasjere seg i gjennom hverdagen som pensjonist, og dette er han ikke alene om. Tørstad fremhever sine gode kompanjonger i velforeningen, og da spesielt Greta, Karine og Tor. Sammen har de skapt en møtested ikke bare for beboerne i Solborg, men for hele bydelen. Det er mange enslige som bor i de mange små enhetene i borettslaget, så det å ha en plass å gå til har vært med på å skape et bedre bomiljø. Men også for mange som bor i bydelen forøvrig har dette blitt et sted å gå for å møte andre som kanskje er i samme situasjon. Han mener selv at dette engasjementet vil han fortsette med så lenge helsa holder.

Det var en svært ydmyk og oppriktig glad vinner av Årets bydelssjel Nardo som takket både Nardo-Postens lesere, juryen og ikke minst alle de som kommer på besøk og benytter fasilitetene som Solborg Vel har å by på!

 

 

 

 

Se video med kåring av vinneren – klikk her!