Ungdommer knuste rute på Steindal Skole

Annonse

Torsdag kveld ble det knust en rute ved Steindal Skole. Politiet hadde fått melding om en ungdomsgjeng på 15-20 personer som oppholdt seg på skolen.

Det var klokken 21:33 at Politiet i Trøndelag formidlet på Twitter om hendelsen. De sendte en patrulje til stedet hvor en rute hadde blitt knust, og fikk opplysninger om at en gjeng hadde løpt fra stedet like før politiet kom. Det skal ha vært mellom 15 til 20 personer tilstede når ruteknusingen fant sted.

I den senere tid har det vært et samlingssted på ettermiddager og kvelder ikke bare for elever ved skolen, men også litt eldre ungdommer. Det har også tidligere vært knust ruter ved skolen, samt at det har blitt utført annet hærverk. Denne torsdagskvelden lå det tomme bokser fra alkoholinnholdig drikke utover i skolegården.

Flere steder i skolegården lå det tomme ciderbokser denne torsdagskvelden.

Ugunstig kombinasjon

Ved at disse litt eldre ungdommene har begynt å benytte en barneskole som tilholdssted på ettermiddager og kvelder har det ført til blant annet at det ikke lengre er en like trygg arena for elevene ved skolen på fritiden, og en annen konsekvens er hærverket som blir utført. Allerede 30. april i år ble det sendt ut melding fra rektor ved Steindal Skole  Kristin By Vollset til alle foreldre og foresatte ved skolen som beskrev noe av situasjonen. Her oppfordres det også til å reagere om man skulle observere uønsket aktivitet, eksempelvis å gi beskjed om at taket ikke er en lekeplass.

Travel exit

Alt tyder på at de som knuste ruten ved skolen torsdag kveld fikk det travelt med å forlate området før politiet kom til stedet. Det var derfor forlatt noen eiendeler ved en av benkene der ungdommene hadde oppholdt seg.

 

Har du tips eller opplysninger om hendelsen, kontakt Politiet på tlf: 02800