Spenning knyttet til smittetallene

Annonse

Den siste dagen av mars, og de første av april ble det påvist tilsammen fjorten nye tilfeller av koronasmitte i Trondheim.Det er knyttet stor spenning til hvordan avviklingen av påskeferien vil påvirke antall smittetilfeller i dagene som kommer.

To nye mandag

Det ble registrert to nye personer som testet positivt for covid-19 i Trondheim 5. april. Det er èn mann og én kvinne. Begge smittet av kjent nærkontakt og med milde sykdomsforløp.

Aldersfordeling

  • En person i 20-årene.
  • En person i 40-årene.

Testøkning

Det er ventet en økning i antall tester i tiden som kommer. Gjennom påsken har tallet på antall testede vært noe lavere enn normalt, men dette er altså ventet å øke betraktelig i dagene som kommer. Mange har vært utenfor kommunen i løpet av påsken, og det vil vise seg hvor mye smittetallene vil øke som følge av dette. Midt-Norge hgar vært eneste grønne flekk på Europa-kartet nå, men dette kan hurtig endre seg.

Fra andre kommuner

Det ble gjennomført 860 koronatester i Trondheim siste døgn.

72 % av alle som ble registrert positive uke 13 (påskeuka) ble smittet i andre kommuner, hovedsakelig på Østlandet. 22 % av disse har vært uten symptomer. Det er derfor viktig å ha lav terskel for å teste seg hvis man har vært på reise til, eller hatt besøk av noen fra, områder med høyt smittepress.

 

Vaksine

22 006 personer har så langt blitt vaksinert med første dose i Trondheim. 9 350 personer har fått dose nummer to.

Denne uka (uke 14) mottar Trondheim kommune 5796 vaksinedoser.

Det sendes nå ut melding til 1603 personer født i 1949 (72 år) med varsel om at de kan bestille time til vaksine. Også de som er eldre, men som ennå ikke har bestilt time til vaksinering, kan gjøre det.