Sakte, men sikkert

Annonse

Så langt har ca 20 000 personer i Trondheim fått koronavaksine. Gjennomføringen av vaksineringen har gått saktere enn mange hadde forestilt seg, men myndighetene formidler at tilgangen på vaksinedoser vil øke betraktelig utover våren.

Stor kapasitet

Så langt har 13 284 personer mottatt dose nummer en, og 7 035 har mottatt dose nummer to.Dette opplyser Trondheim Kommune i en pressemelding onsdag. Ifølge enhetslederen ved vaksinestasjonen på Sluppen er kapasiteten på stasjonen langt høyere enn tilgangen på doser. Dette vil forandre seg i tiden som kommer, og helsefagarbeiderne er klare til å ta imot befolkningen.

Registrert fem nye

Tirsdag ble det registrert fem nye tilfeller av koronasmitte i Trondheim. Av de fem er det tre kvinner og to menn.

Tre er smittet av kjent nærkontakt. To har foreløpig ikke kjent smittekilde, men Smittevernkontoret har en formening om hvor de kan ha blitt smittet. Smittesporing pågår for disse. Alle har mildt forløp.

Aldersfordeling

  • En person i 10-årene

  • To personer i 20-årene

  • To personer i 30-årene

Det ble gjennomført 665 tester siste døgn.