Rekordhøyt smittetall

Annonse

(Foto: Trondheim Kommune)

Onsdag ble det registrert tjue nye koronasmittede i Trondheim. Dette er det høyeste antallet smittede på èn dag i Trondheim, så langt i pandemien. Over halvparten av de som fikk påvist smitte i løpet av onsdag er i tjueårene og den eldste er en person i åttiårene.

Bekymringsverdig utvikling

Med forverring av smittesituasjonen i store deler av landet ble det onsdag registrert det høyeste antallet med påvist koronasmitte i Trondheim på en dag. Av de totalt 1111 testene som ble utført onsdag var 20 av disse positive. Vi må tilbake til 24. mars for å finne tilsvarende resultat, da fikk hele 19 personer påvist smitte.

Nasjonale og regionale oppdateringer

Det er i de største byene som Bergen, Oslo og Trondheim at smitten øker mest for øyeblikket. Det oppdateres derfor kontinuerlig regionale retningslinjer og anbefalinger, i tillegg til de justerte bestemmelsene nasjonalt.

Anbefaler bruk av munnbind i drosjene

Trondheim kommune har i dialog med byens drosjenæring besluttet å sende ut en oppfordring til alle drosjesjåfører og passasjerer om å bruke munnbind i drosjer.

 

Trondheim kommune anmoder nå også drosjesjåfører og drosjepassasjerer om å bruke ansiktsmaske.

 

Onsdag oppfordret kommunen, AtB, NHO og Næringsforeningen i Trøndelagsregionen om at alle som reiser kollektivt i rushtidene bør bruke munnbind. Nå utvides denne oppfordringen til også gjelde drosjene. Det anmodes om at passasjerene har med egne munnbind når de skal reise med drosje.

Utover dette følger Trondheim kommune korona-situasjonen kontinuerlig.