Økte smittetall

Annonse

(Foto: Trondheim Kommune)

I en pressemelding fra Trondheim Kommune onsdag bekreftes det at det ble registrert tolv nye tilfeller av påvist koronasmitte i Trondheim tirsdag. Det ble i alt gjennomført 1137 tester tirsdag hvor tre av de bekreftet smittede er under ti år.

Stort aldersspenn

Av de godt over tusen testene som ble tatt i Trondheim Kommune tirsdag er det altså tolv personer som er bekreftet smittet. Tre av personene er under ti år, de er alle smittet av kjent nærkontakt. Det er også tre personer i 20-årene, en i trettiårene og en person i førtiårene som er smittet av kjent nærkontakt. I tillegg til det to personer i førtiårene og en i sekstiårene som er smittet i utlandet, samt at en i femtiårene foreløpig har uidentifisert smittekilde.

Pressekonferanse med nye tiltak

Onsdag avholdte Trondheim Kommune i samarbeid med AtB, NHO og Næringsforeningen i Trondheimsregionen en pressekonferanse fra Bystyresalen for å presentere nye anbefalinger som omhandler bruk av munnbind på kollektivtrafikk, begrense antall nærkontakter, mer bruk av hjemmekontor hos arbeidsplasser som har mulighet til det og å unngå kollektivtrafikk i rushtrafikken og tilpass arbeidstid der det er mulig. Under pressekonferansen deltok ordfører Rita Ottervk, sammen med kommunedirektør Morten Wolden,  kommuneoverlege Tove Røsstad, regiondirektør NHO Trøndelag, Tord Lien, administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Berit Rian og avdelingsdirektør i AtB, Grethe Opsal.

 

Se hele pressekonferansen – Trykk her!