I gang med «Aksjon skolevei»

Annonse

(Arkivfoto)

I forbindelse med årets skolestart er politiet igang med «Aksjon skolevei» for å kontrollere og å gjøre preventive tiltak i nærheten av skolene. Mandag morgen ble det avholdt trafikkontroll ved Utleira Skole hvor det ble utferdiget 3 forenklede forelegg for ulike forseelser.

Forebyggende tiltak

Tidlig mandag morgen postet Politiet i Trøndelag følgende på sin Twitterkonto;

– Da er det første skoledag for våre unge håpefulle. Politiet har fokus på «aksjon skolevei» fremover nå. Oppfordrer alle til å kjøre forsiktig og ta hensyn.

Mobilbruk og hastighet

Noen få timer senere kom det ny melding fra politiet om at det var avholdt kontroll ved Utleira Skole hvor det ble utferdiget 3 forenklede forelegg, hvorav to var for mobilbruk og et for hastighet. Vedkommende med for høy hastighet ble målt til 65 km/t i 50-sonen.

Kontroller gjennomført ved andre skoler i fylket har resultert i mange forenklede forelegg for høy hastighet og anmeldelser for kjøring uten førerkort.