Med fokus på sunne verdier og fair play

Annonse

Et velkjent ansikt som profileres som Eat Move Sleep-ambassadør er Martin Ødegård. (Foto: eatmovesleep.no)

Av Redaksjonen

Det arrangeres fotballcup for barn mellom 6 og 12 år i Nissekollen kommende helg. Eat Move Sleep er et konsept satt sammen av Norges Fotballforbund, BAMA og Eat Initiative for å sette fokus på kosthold, fysisk aktivitet og søvn.

Mer inaktiv enn 70-åringene

Den norske folkehelsa står overfor betydelige utfordringer. Vi spiser riktignok mer frukt, bær og grønnsaker enn noensinne. Likevel har vi et godt stykke igjen før vi når anbefalingene i de nasjonale kostrådene. Utfordringene er store når det gjelder fysisk aktivitet. Norske 15-åringer er mer inaktive enn 70-åringene, og dagens unge kan bli den første generasjon noensinne til å leve kortere enn sine foreldre. Livsstilssykdommer som diabetes, høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer rammer stadig flere og koster stadig mer – både menneskelig og økonomisk.

En nøkkel

Med fokus på helheten i det som skaper sunnhet, god helse og livskvalitet for oss mennesker – nemlig kombinasjonen av kosthold, fysisk aktivitet og søvn. Hver for seg er de viktige, sammen er de nøkkelen til positiv forandring.

Sesongavslutning

Med både sonekvelder, ulike cup-arrangementer og utetreninger har det for mange barn vært en aktiv og innholdsrik sesong. Nardo FK inviterer derfor til cup som en fin sesongavslutning for de i alderen 6 til 12 år hvor alle lag skal spille minimum 3 kamper. Dette foregår i Nissekollen kommende helg.

Se eget arrangement på Facebook:

Eat Move Sleep Nissekollen 2019