Sitter igjen med en god følelse

Annonse

Små og store koste seg med å lage juledekorasjoner i fellesskap.

Tempe er en bydel med økende antall barnefamilier og behovet for å skape et nærmiljø bygd på fellesskap, samhold og stolthet vokser i takt med dette. Med ildsjeler og engasjerte beboere er denne bydelen i ferd med å skape tiltak for å oppnå akkurat dette. Nylig ble det arrangert åpent juleverksted i det rehabiliterte Max-bygget.

Aktivitet i nærmiljøet

Ifølge initiativtaker til juleverkstedet, Hilde Loktu var det kjempestemning gjennom hele dagen og det var opp mot 60 personer innom i løpet av arrangementet. Loktu forteller at hun liker at det skjer ting i nærmiljøet og fikk en tanke om at det hadde vært koselig med et felles juleverksted.

Jeg fant fort ut at jeg ikke kunne ha det hjemme, så jeg tok kontakt med Frost Eiendom og lurte på om de hadde en plass vi kunne samles. De henviste meg til  KLP Eiendom som eier det nye Max-bygget hvor de har ledige lokaler for øyeblikket. Der ble jeg møtt med stor positivitet og fikk låne ett lokale.

Deretter leide Frost Eiendom inn bord og stoler samt at de sponset en del annet utstyr og butikksjefen ved Coop Extra, Andreas Strauman ble også med blant sponsorene til arrangementet. Da rullet snøballen fort, vi opprettet et arrangement og interressen viste seg å være stor, sier hun. Alle var svært positive til at det skjedde noe felles for barna her.

 

Inkludert og verdsatt

Å både skape og opprettholde en lojalitet til nærmiljøet er ingen selvfølgelighet. Vi spurte hva det betyr at det lokale næringslivet støtter et slikt arrangement.

Det betyr enormt mye da mange sliter økonomisk og kanskje ikke har råd til alt i juletiden. Så at alt ble sponset er jeg veldig takknemlig for.  Dette gjør at mange føler seg mer inkludert og verdsatt.

Slik så det ut da det var klappet og klart for juleverksted på Tempe helt på starten av adventstiden.

 

Gode idèer og enkle tiltak

Hilde er fersk når det kommer til å arrangere slike ting, men forteller at ved Halloween i fjor kom hun på en idè. Der hun bor er det ikke mulighet for å slukke lyset om man ikke skulle ønske besøk når barna er ute på «knask eller knep». Hun distribuerte lapper til alle beboerne, hvorpå de som ønsket besøk denne dagen kunne henge denne lappen på døra si. Dette ble også gjort i år, noe som førte til at det ble jakten på lappen på døra i tillegg til at barna faktisk fikk knask.

En utrolig god følelse

– Jeg sitter igjen med en utrolig god følelse av at så mange tok turen!

Loktu forteller at hun blir veldig rørt av at folk stiller opp sånn og at tilbakemeldingene tydet på takknemlighet. Det betyr så mye at det skjer ting i nærmiljø og man føler en mer tilhørlighet og en stolthet av å bo i et slikt nærmiljø. Hun sier videre;

Alle kom bort til meg og takket for et veldig bra tiltak, og det betyr alt for meg at barna hadde det bra. Barna koste seg og lagde mye fint. De smilte og så ut til å ha det gøy med å lage mye forskjellig med alt det utstyret vi fikk. Pepperkaker, julebrus og klementiner fikk de også!

Når vi spør om det frister med gjentakelse svarer hun følgende;

Tanken er der og vi håper å kunne gjøre det enda litt større og bedre neste år, men foreløpig er det kun i tankene.