Ambisiøs uro – null stress

Annonse

Vi fulgte bandet URO på soundcheck før deres debutkonsert ved Nidelven Bar og Scene.

Gutta i URO spilte lørdag sin debutkonsert ved Nidelven Bar og Scene. Vi fulgte bandet på lydprøve for å kjenne på stemninga før dørene åpnet for publikum. Det ble også tid til en liten prat med de ambisiøse unge herremenn etter en svært vellykket soundcheck.

Med god bistand

Bandet var godt i gang med sine lydprøver da NardoPosten tok turen innom konsertstedet i den øverste bryggerekken i Kjøpmannsgata. Med et godt «skuv» og fullt trøkk fikk vi øyeblikkelig inntrykk av at de som tok turen hit denne kvelden ville få en god opplevelse. Med autoritær hånd ble det beste utgangspunktet lydmessig for kvelden satt av husets rutinerte lydmann Håvard Sivertsen, som hadde full kontroll på desibelnivået i lokalet og konkluderte underveis med at bandet måtte skru ned gitarforsterkerne på scenen om han skulle ha mulighet til å gi både bandet og publikum den beste opplevelsen. En liten justering, og både band og lydtekniker var godt fornøyde.

Vokalist Vegard Fladby og gitarist Lars Martin Mellingsæther virket godt fornøyde med lyden på lørdagens soundcheck.

 

Solide saker

Vi fikk en liten forsmak på hva publikum hadde i vente denne kvelden gjennom lydprøven til bandet og ble meget positivt overrasket over hvor godt det låt av de på tross av at gutta bor spredt utover et ganske stort geografisk område. En i USA, en i England og et par av de er pilotstudenter i Sandefjord, så her har det ikke vært jevnlige turer i øvingslokalet på en god stund. De forteller at mange av de ulike elementene til låtene på det kommende albumet har vært innspilt flere steder i verden, men grunnlaget ble lagt med recording av trommene og store deler av plata på en hyttetur til Hemnekjølen.

– Vi hadde ikke råd til studio, så vi pakka trommesettet og resten av utstyret i bilen og kjørte på hytta!

De fleste låtene er skrevet av hele bandet, hvor hver enkelt skriver sin del.

– Det starter ofte med et riff eller en groove som vi bygger videre ut ifra. Vi forholder oss veldig til hvilken rolle vi har i bandet, men vi kommer jo selvfølgelig med innspill til hverandre. Den siste singelen «Wonderful feeling» startet med et riff som Lars Martin skrev for lenge siden, og jeg hadde nettopp skrevet en tekst som klaffet helt perfekt, forteller vokalist Vegard Fladby.

 

Vi tok en prat med Sander (t.v.), Vegard, Lars Martin, Magnus og Jesper i URO backstage etter lydprøven.

 

Ambisiøs, men realistisk

Gutta i bandet forteller at selv om avstanden mellom de i det daglige er stor så jobber de kontinuerlig med materiale og låter på digitale plattformer. I vår tidsalder visker teknologien ut disse avstandene, og bandet mener at hvis de jobber i samme tempo fremover så har de mange album i seg i tiden som kommer. Det er nok også en stor fordel at en av bandets gitarister, Magnus Dahlstrøm studerer lydteknologi i England.

 

Vokalist i URO, Vegard Fladby.

 

En god klubbscene

Nidelven Bar og Scene har eksistert siden 2016 og har arrangert en rekke konserter med kjente og ukjente artister. I 2019 ble det kjent at selskapet måtte melde oppbud, noe som førte til at nye eiere kom inn for å sørge for at en av få klubbscener i dette formatet i Trondheim skulle bestå. Daglig leder Veronica Gaare mener det er viktig å slippe til lokale band på scenen, selv om billettsalget på slike kvelder kan være litt mer uforutsigbart enn hva som er tilfellet når plakaten toppes av velkjente navn. Det er spennende og stas at vi kan få følge bandet på deres reise ved å ha debutkonserten her hos oss. Veronica forteller at hun er godt fornøyd med besøket etter at hun tok over driften av utestedet, og forsøker ulike konsepter for å tiltrekke seg publikum og gjester. Annenhver tirsdag arrangeres det jamsession med den ikke helt ukjente Skjalg Raaen som jamvert.

 

Daglig leder ved Nidelven Bar og Scene, Veronica Gaare var på plass for å forberede kvelden da URO gjennomførte sine lydprøver.

 

Karameller

Under lydprøvene ble det en del snakk om hørselvern og hvilke frekvenser de ulike typer demper. Dette bringte lydtekniker Sivertsen inn på en historie fra baren på Nidelven.

– Vi hadde en litt morsom hendelse her en gang da en mannlig gjest kom til baren med en klage. Han kunne fortelle at de karamellene vi serverte måtte være gamle. Han hadde forsynt seg fra glasset på bardisken et par ganger, noe som resulterte i et ubehagelig toalettbesøk hvor de «gamle karamellene» kom i retur!

Sivertsen forklarte videre at «karamell»-glasset på bardisken var fylt med øreplugger av skumgummi, og lurte lattermildt på hvorfor i alle dager gjesten hadde forsynt seg hele to ganger.

– Man skulle tro det gikk opp et lys for vedkommende etter den første, men nei da – tok en til han!

 

Lydtekniker Håvard Sivertsen lagde god lyd for bandet, og hadde i tillegg noen morsomme historier å by på.

 

Battle of bands & ny musikk

Søndag 2. februar er det duket for The Global Battle Of The Bands ved Hard Rock Cafè i Oslo hvor URO er et av bandene som er bekreftet på scenen denne kvelden. Her skal det kåres en vinner som blir sendt videre til verdensfinalen i Athen senere i 2020. De ser også frem mot utgivelse av det første albumet, men har foreløpig ikke satt en dato for release. Kanskje det kommer en singel eller to før den tid også, ifølge medlemmene av bandet. Så langt ligger «Railroad runner», «Shenanigans» og «Wonderful feeling» tilgjengelig der du strømmer musikk.

 

Trommeslager Jesper Stokke er i likhet med bassist Sander Strand Olsen til daglig pilotstudenter.

 

Vokalist Vegard Fladby og Magnus Dahlstrøm (t.h.). gledet seg sammen med resten av bandet til å presentere låtene for publikum.

 

Sander Strand Olsen (t.v.), Lars Martin Mellingsæther og Vegard Fladby under lydprøvene ved Nidelven Bar og Scene.