Mot nye musikalske mål

Annonse

En flott gjennomført kirkekonsert i Hoeggen Kirke av Nardo Skolekorps. (Foto: Andreas Arnøy)

For første gang holdt Nardo Skolekorps sin tradisjonelle julekonsert i Hoeggen kirke i stedet for i Tempe kirke. Korpset har rett og slett vokst ut av Tempe med den økende populariteten og interressen for korps på Nardo. Dette faller sammen med at korpset har feiret sitt 65-årsjubileum i 2019.

Gode prestasjoner og engasjerte foreldre

Korps har nå blitt så populært på Nardo at skolekorpset i løpet av de nærmeste to årene regner med å passere 100 medlemmer. Derfor er det ekstra gledelig at den nye dirigenten for hovedkorpset, Eirik Lauvås klarer å løfte korpset opp mot nye musikalske mål. Vi tok en prat med leder i Nardo Skolekorps, Karsten Landrø etter konserten.

– Gjennomføringen av konserten gikk helt etter planen og alle samspillgruppene leverte gode prestasjoner. Vi har dedikerte foreldre som ordner alt av transport og rigging av teknisk utstyr. Det betyr at musikantene og dirigentene kan fokusere på å lage god musikk. Andre foreldre bidrar med kaffe og litt å bite i. Dette gir en fin ramme rundt konserten, forteller Landrø.

I løpet av konserten fremførte korpsene en rekke kjente juleslagere som Bjelleklang, Vi tenner våre lykter med flere, før det hele avsluttet med allsang på Deilig er jorden.

 

(Foto: Andreas Arnøy)

 

Et fint korpsår

Videre forteller han at Nardo Skolekorps har hatt et veldig fint korpsår i 2019. I vår gjennomførte de et rekrutteringsopplegg som resulterte i rekordmange nye medlemmer. Nesten 30 nye musikanter startet i høst, noe som selvfølgelig har vært en gledelig utfordring. Det å gå inn i det nye året med nesten 80 musikanter er utrolig gøy.

 

(Foto: Andreas Arnøy)

 

Jubileumsår med minner for livet

Det er ingen tvil om at det er et brennende engasjement og mye kompetanse rundt skolekorpset for Nardo, og det er en stolt leder som forteller litt om hva markeringen av 65-årsjubileumet har inneholdt. For mange har opplevelsene gjennom året skapt minner for livet.

– Det er to begivenheter som vil sitte igjen hos alle i Nardo etter dette året. Det første er sommerens korpsturen til Callela i Spania, hvor nesten hundre musikanter og foreldre var sammen i en hel uke. Korpset utmerket seg med flere strålende konserter. I tillegg var det utflukter både til Barcelona og badeland, samt muligheter for aktiviteter på stranda i byen. Den andre begivenheten var jubileumskonserten i Olavshallen i høst. En stappfull sal fikk oppleve en helt fantastisk konsert. Her deltok alle de 80 musikantene, samt et veterankorps bestående av tidligere medlemmer og noen foreldre. Juniordirigent Trond Erik Krogstad fikk på konserten utdelt en av Norges Musikkorps Forbunds høyeste utmerkelser, hederstegn for dirigenter, forteller han avslutningsvis og minner samtidig om at korpsets nisseorkester opptrer ved Nardo Centeret kommende lørdag.

 

(Foto: Andreas Arnøy)