I helgen skapes det julestemning i hele bydelen

Annonse

Tradisjonen tro vil det bli tenning av julelys i Sollia Søndag 1. desember klokken fem.

I år er første søndag i advent på selveste 1. desember. Denne dagen vil det bli markert mange steder i bydelen at adventstiden er i gang. Både i Sollia, Solborg, Risvollan og andre steder i nærmiljøet vil det bli tenning av julegran og julelys.

Velforening med suksess

I Solborg Borettslag ble det tidligere i år etablert en velforening som allerede har gjort seg bemerket. Her har de tatt i bruk den gamle vaktmestergarasjen til bokcafè og bruktutsalg. Tidligere i høst ble de tildelt TOBBs Bomiljøpris for 2019. Søndag 1. desember klokken 18 inviterer de til tenning av opptil flere julegraner i borettslaget der de allerede har fått lys i trærne langs Johan Cappelens veg.

– Vi serverer både gløgg og pepperkaker til de fremmøtte på søndag, uttaler Greta som er en av ildsjelene i Solborg Vel.

Engasjerte ildsjeler i Solborg Vel, her representert ved Greta og Odd Arne som var i full gang med forberedelsene til søndagens arrangement når vi var på besøk.

Mangeårig tradisjon

I Sollia Borettslag har det i mange år vært en tradisjon som har fått mye oppmerksomhet. Siden 1995 har Raymond Karlstrøm dekorert med lys på blokka han bor i, og for hvert år har det blitt mer og mer lys.

– Dette gjør jeg for å glede både meg selv og andre, sier Karlstrøm.

Han inviterer til julelystenning 1. desember klokken 17 og ønsker selvfølgelig alle hjertelig velkommen.

Gløgg og pepperkaker

I Othilienborg Borettslag inviterer de beboerne til julegrantenning også på søndag. Dette skal foregå ved forsamlingshuset Kaaret klokken halv fire. Her vil det også bli servering av pepperkaker og gløgg.

Oppdelt i felt

Med et så stort borettslag som Risvollan er så velger de å dele opp tenning av julegran på de forskjellige feltene. Ifølge leder av naboutvalget på A-feltet som ligger i Adolf Øiens veg, Gunnar Osvoll så inviterer de til musikk fra nisseorkester i Steindal Skolekorps, tenning av lysene på julegrana og gang rundt treet fra klokken fem på søndag. Her ryktes det også at nissen dukker opp!

På D-feltet i Asbjørn Øverås veg kan naboutvalgsleder Susan Burkeland fortelle at de fyrer opp grillene, tenner opp bålpanner hvor barna får grille marshmellows, julenissen kommer og det blir gløgg og godteriposer.

For full oversikt, se Risvollan Borettslags egne hjemmesider.

 

Vi ønsker alle vår lesere en fin inngang til adventstiden!