Noen av landets beste dansere konkurrerer i Trondheim til helga

Annonse

Av Redaksjonen

Nidaros Danseklubb arrangerer lørdag konkurranse i sportsdans der dansere fra hele Norge kommer for å konkurrere i standarddans og latindans.

Høyt nivå

Nidaros Danseklubb arrangerer lørdag 19.oktober Norgesserie 4 i sportsdans der dansere fra hele Norge kommer for å konkurrere i standarddans og latindans. De konkurrerer i ferdighetsklassene rekrutteringsklasse, konkurranseklasse og eliteklasse. I tillegg er det aldersinndelt fra barn, via junior og ungdom til voksen og senior. Noen av landets aller beste sportsdansere kommer til Vikåsenhallen denne dagen. Dette er dansere som er for gode for Skal vi Danse – de har nemlig ikke tid til å være med som trenere der for de må trene selv for å kunne hevde seg i norgesserien og i internasjonale konkurranser. 

Søndag 20.oktober arrangerer de oktobermesterskap, som er forbeholdt deltakere fra Region Midt, med blant annet dansere fra de to klubbene med dansere fra Trondheim, Nidaros og Falken.

 

Stort i nasjonal målestokk

Ifølge styreleder i klubben, Anders Skaugerud Trondal kommer det deltakere fra øst, vest og Sørlandet i tillegg til dansere fra Trondheim, Malvik, Frosta og Steinkjer. Alt i alt er det 120 dansende deltakere denne gangen. I nasjonal målestokk er dette et stort arrangement, men i internasjonale konkurranser kan det være 120 par i èn klasse.

Han forteller videre at nasjonalt har vi NM i tidans og NM i standarddans og NM i latindans, i tillegg arrangeres det fire konkurranser i norgesserien. Regionalt arrangeres det seks dansekonkurranser.

 

 

Falken og Nidaros

Nidaros Danseklubb som har treninger for barn, ungdom og voksne på Sunnland og Vikhammer er arrangør av denne konkurransen. Under konkurransen vil også deltakere fra Falken Danseklubb, som trener i Utleirahallen og Utleira skole også delta. Arrangøren føler seg ganske trygg på at noen av de lokale danserne fra Nidaros eller Falken blir å finne på pallen denne helgen.

 

 

Åpent for alle

Arrangementet er åpent for absolutt alle! De som ikke har sett sportsdans live før kommer til å få seg litt av en overraskelse!

Denne idretten berører tilskueren på en helt annen måte enn de fleste andre idretter. Det er innmarsj kl 11 på lørdag, og vi holder på til ca kl 18. Søndag åpner dørene kl 10, og konkurransen avsluttes kl 15, avslutter Trondal.