Danseglede på et høyt nivå

Annonse

(Foto: Tore Busch)

Med over 70 dansere i aksjon ble Novembermesterskapet 2019 arrangert tidligere i måneden. Leder i Falken Danseklubb Ketil Wikdahl forteller at det ble konkurrert i dansegrenene standard, latin, freestyle og slow. Med deltakere i forskjellig alder og ferdighetsklasser var hele fire klubber representert.

Flere roller

Leder i Falken Danseklubb Ketil Wikdahl er også leder for Region Midt i Norges Danseforbund, denne regionen innbefatter i tillegg til Trøndelag også Møre og Romsdal. Han forteller at danseklubben nærmer seg 40 år og har sitt utspring fra Falken Idrettslag hvor dans var en egen avdeling i sin tid. Ved inngangen til 2019 var det 91 medlemmer hvorav 40 er barn, junior, eller ungdom. Klubben telte samtidig 51 voksne/senior medlemmer – av disse er det en del foreldremedlemmer, men også medlemmer som danser aktivt.

(Foto: Tore Busch)

Individuell vurdering

Wikdahl forteller at i danseidretten deles deltagerne inn i grener, alder og ferdighetsklasser. I Novembermesterskapet 2019 ble det konkurrert i grenene standard, latin, freestyle og slow.

– I barneklassene for de under 11 år bedømmes den enkelte danser individuelt. Det er ingen rangering eller resultatliste, men trener mottar dommerenes vurdering av danserne/parene. Dette er en tilbakemelding som skal gi grunnlag for videre trening på de ulike ferdighetene. Dommerene benytter en poengskala i sine vurderinger, sier han.

(Foto: Tore Busch)

Nytt mesterskap kommende helg

Det er et aktivt dansemiljø i Trøndelag og allerede kommende helg arrangerer Falken Danseklubb Regionmesterskap 2019 i Sportsdans. Dette arrangementet skal i likhet med Novembermesterskapet gjennomføres i Rossvollhallen, en flerbrukshall i Børsa som Wikdahl beskriver som en flott hall med stor gulvflate og parkett. Dette mesterskapet finner sted lørdag 30. november.

(Foto: Tore Busch)

 

(Foto: Tore Busch)

 

(Foto: Tore Busch)

(Foto: Tore Busch)

 

(Foto: Tore Busch)

 

(Foto: Tore Busch)