Tap på bortebane

Annonse

Av Redaksjonen

Levanger ble for sterke hjemme på Tobb Arena i lørdagens oppgjør mot Nardo FK. Med to mål før pause hjalp det lite at bortelaget hevet seg etter hvilen.

Fem kamper gjenstår

I den 21. serierunde av årets Postnord-liga tapte Nardo FK 2-0 for hjemmelaget Levanger etter mål på straffespark av Ermal Hajdan i det 14. minutt og ny scoring rett før pause av Badr Rahhaoui i det 43. spilleminutt. Nardo ligger fortsatt på en 8. plass på tabellen før hele runden er spilt.

Treneren har ordet

Hovedtrener for NFK Tormod Bjerkeset jr. uttalte følgende etter kampen;

En jevn og sjansefattig kamp, hvor LFK er best før pause og vi er litt hvassere i 2 omgang.

Kvaliteten med ball er ikke god nok i 1 omg og vi kommer sjelden i gang offensivt. Vi hever oss litt i 2 omgang. Da er det i lange perioder vi som spiller hjemmelaget lavt i banen og styrer kampen i etablert angrep. Men vi blir for tannløse og skaper vel ikke mer enn 4-5 sjanser totalt sett, til tross for at flere av dem er virkelig store.

Så er det sånn at mål preger kamper, og jeg synes vi slipper inn 2 mål etter trykkfeil hos oss og ikke fordi motstanderen skaper etter godt spill. 1-0 kommer etter at vi er i balanse i boksen og blir for het i presset etter innkast, spiss får vendt på kropp og vi kommer på etterskudd og pådrar oss straffe. Der skal vi normalt ha kontroll. 2-0 kommer rett før pause når vi er i ferd med å få momentum i kampen , vi har innkast godt innpå offensiv halvdel, og forærer LFK ballen fordi det ikke er kommunikasjon og tydelighet.

I påfølgende overgang blir vi igjen rusende som 1F og setter oss ut av spill og de kommer alene med keeper. Vi trykker greit på i 2 omgang og er nære på, men det reddes blant annet på streken. Det blir «hawaii – fotball» i jakten på redusering, og LFK er nære 3-0. Skuffende totalt sett, men vi taper fortjent alt sett under ett når ikke evner å skape mer trøbbel på siste 1:3 del.

Vi er skuffet over å ikke få med oss noe til tross for en middels dag, dagen i dagen var mulighetene store om vi hadde vært på normalt nivå. Så må vi ta lærdom av at vi ikke kan forære mål om vi skal ta poeng på dette nivået.

Vi er skuffet over å ikke få med oss noe til tross for en middels dag, sa Tormod etter kampen. (Bildet er tatt ved en tidligere anledning)