Camp Nullskjerm – på tross av vær og vind

Annonse

Jenter fra Utleira og Othilienborg har deltatt på «Camp Nullskjerm» denne uken (Foto: A. Thoresen)

Av Redaksjonen

Med deltagere både fra Ottis og Utleira er dette samhandling og samarbeid på sitt beste. 15-20 jenter har denne uken trosset vær og vind i starten av sommerferien.

Engasjert ildsjel

«Camp Nullskjerm» er et tiltak og engasjement satt sammen av en ekte ildsjel i Othilienborg IL, Rikart Nyheim. Han forteller oss at konseptet ble satt igang for å ha et aktivitetstilbud blandt annet for sin egen datter som ikke skulle inneholde tid foran en skjerm. Han er til vanlig trener for Othilienborg sitt J2008-lag.

En engasjert Rikart Nyheim holder jentene i aktivitet under sommercampen på Ottisbanen (Foto: A. Thoresen)

Passive barn og unge

Det snakkes mye om passivitet blandt dagens barn og unge hvor man har inntrykk av at de fleste bruker enormt mye tid foran skjermen, enten om det er nettbrett, telefon eller PC. Et slikt tiltak i nærmiljøet er i så måte meget positivt for å kunne oppfordre til aktivitet i fellesskap hvor formålet er å få jentene opp av sofaen, selv om ferien for mor og far ikke har begynt enda.

(Foto: A. Thoresen)

Godt oppmøte

På tross av regn og vind har det vært meget godt oppmøte med mellom 15 og 20 jenter i de 4 dagene dette har blitt arrangert. Nyheim har loset jentene gjennom aktivitetene disse dagene, men hadde tidvis god hjelp av Heidi Pedersen som også er engasjert forelder og trener i klubben. Onsdagen var det keeper-rollen i fokus med ekstern ekspertise innleid.

(Foto: A. Thoresen)

BK-cup i september

Othilienborg Idrettslag arrangerer hvert år Burger King-cup på Ottisbanen. I år går dette av stabelen 14. og 15. september. Se idrettslagets egne Facebook-side for mer informasjon.