Alle tiders Knutsen & Ludvigsen rulet Britannia

Annonse

Ivar Nergaard og Hans Petter Nilsen i rollene som Knutsen og Ludvigsen

Av Redaksjonen

Med klassikere på løpende bånd og en flott tolkning av de legendariske skikkelsene var dette en fornøyelig opplevelse. Allsang, mye spøk og noen dagsaktuelle betraktninger samt en fremragende grevling holder til terningkast 6!

Ærverdige Britannia

Forestillingen har blitt spilt de siste ukene ved nye Britannia Hall anført av Hans Petter Nilsen i rollen som Knutsen og Ivar Nergaard som Ludvigsen. Disse to har i en årrekke stått på scenen sammen både som Adamseplene og ikke minst i «Alle tiders julebord». Både Nergaard og Nilsen er kjente skikkelser fra scenen ved Trøndelag Teater.

Denne duoen gjorde en flott tolkning av de to kjente figurene med tilhold i tunnelen

På høyde med originalen

Forestillingen startet med at grevlingen spilt av Madeleine B. Nilsen kom inn i salen og forsiktig beveget seg blandt publikum mens hun sniffet litt i håret på folk innimellom å klø seg selv bak øret. Dette var en flott måte å få de fremmøtte til å falle til ro på sine plasser og en svært morsomt start på en forestilling som ble minst like morsom i fortsettelsen. Med bandet på plass gjorde Knutsen og Ludvigsen sin entrè og showet var i gang. Her var det liten tvil, ingen andre enn originalene kunne kledd disse rollene bedre enn Nilsen og Nergaard. Med et høyt nivå både på det musikalske, den flerstemte sangen og evnene til å leve karakteren fullt ut så var dette en fornøyelse.

Grevlingen spilt av Madeleine B. Nilsen og Knutsen spilt av Hans Petter Nilsen

Klassikere

Forestillingen er et hyggelig gjenhør med mange kjente sanger, noe som virkelig høres på allsangen under «Grevling i taket» og responsen på «Hallo». Det som var en av de fine tingene ved det hele var at i salen satt det folk fra 2 til 90 år, og det virket som om de aller fleste hadde et forhold til sangene på et eller annet vis.  Allerede før alle hadde funnet sine seter i salen kunne man høre fra bakerst i salen en gruppe forventningsfulle barn synge Knutsen og Ludvigsen-sanger.

Siste forestilling

Fredag kveld ble siste forestilling ved Britannia spilt og eventyret er dermed ute for denne gang. Om vi tror riktig så vil vi nok se disse to på scenen som Knutsen og Ludvigsen igjen om ikke altfor lenge, så god mener vi at forestillingen er.

Hele ensembelet takker publikum etter siste forestilling er spilt i Britannia Hall.