Hjemmeseier mot seriens formlag

Annonse

En godt fornøyd Jarl Magnus Ernstsen Knutsen etter seieren mot Kvik Halden. I bakgrunnen skimtes Nardo FK`s trener Tormod Bjerkeset jr. (Foto: Nardo FK)

Av Redaksjonen

Serietoer og PostNord-ligaens formlag med Kent Bergersen i spissen, møtte overmakten i Nissekollen. Nardo FK tok en svært sterk seier mot gjestene fra Kvik Halden.

Nardo har så langt hatt en god start på sesongen og leverte lørdag et meget sterkt resultat mot et formsterkt lag fra Halden. Hjemmelagets to mål kom begge i 2. omgang, målscorere var Vebjørn Vinje med 1-0 i det 52. minutt og Ole Christian Sæther fastsatte sluttresultatet til 2-0 etter 82 spilte minutter. Kvik Halden beholder tross tapet sin plass som nummer to på tabellen og Nardo ligger nå på en 5. plass.

En voksen kamp

Slik oppsummerer Nardos trener Tormod Bjerkeset jr. kampen;

– I dag synes jeg vi presterer en meget voksen kamp når man tar motstanderen i betraktning. Kvik Halden har vært solide så langt, et lag med mange gode individualister og stor offensiv kraft i sin 3-5-2 formasjon. Etter en periode med mye kamper og tunge bein (kampen mot Byåsen), har vi brukt uka til å få tilbake overskudd og energi. Forberedt oss godt og jeg synes spillerne responderer veldig bra på kampplanen vi har lagt gjennom uka. Vi tar virkelig tak fra start, 1 omg er jevnspilt hvor lagene har sine perioder. Kvik har ballen mest og vi har tidvis utfordringer med å kontrollere mellomrommet defensivt uten at det skapes all verden. Bortsett fra på dødballer, men Henrik er virkelig på jobb i dag og tar seg av det som kommer. Vi står ellers bra defensivt og glimtvis viser vi kvalitetene våre i det offensive spillet. I pausen blir vi enige om kneppe opp intensiteten som førsteforsvarer og komprimere mer på ballsiden for å få bedre kontroll på rom, dette synes jeg vi lykkes godt med. I tillegg ble vi enige om å våge mer med ball, spille av første presseledd og få brukt midtbanen i det etablerte angrepet. Dette løste spillerne meget godt i store perioder i 2 omg og vi fikk utfordret mulighetene som lå i deres bakrom. 1-0 kommer på dødball, Vebjørn stanget ballen hardt i vinkelen etter corner. 2-0 ved Ole etter en meget god kontring, hvor vi omstiller hurtig fra forsvar til angrep. På slutten blir det naturligvis et trykk fra Kvik, mange dødballer og de er nære på å utligne. Men vi forsvarer boksen mesterlig og Henrik bakerst har også noen avgjørende involveringer. På overtid tømmer de voldsomt offensivt og vi får noen gedigne rom å kontre i som fort kunne gitt 3-0. Alt i alt er vi veldig kollektive i dag. 8-5 i målsjanser. Nå ser vi fram til ny kamp allerede torsdag mot Bryne og da håper vi at mange tilskuere ønsker å ta turen til Nissekollen for å se god offensiv fotball!

90-tallstrønder

Kvik Haldens trener Kent Roger «Kenta» Bergersen har en fortid i Trondheim som Rosenborg-spiller i sesongene 93 og 94. 52-åringen har også spilt for blandt andre Lyn, Vålerenga, Strømsgodset samt opphold både hos Raith Rovers, Panionios og Stockport. Bergersen har trent Kvik Halden siden slutten av 2016.

Kent Roger «Kenta» Bergersen på besøk i Nissekollen.