10 ting å gjøre i Vinterferien

Annonse

(Foto: Vassfjellet Vinterpark)

Inne, ute, tørt eller vått – her er noe for enhver smak! Vi gir deg tips til 10 ulike aktiviteter i Vinterferien.

Av Redaksjonen

 

  • Vassfjellet

 Tur til Vassfjellet tirsdag 19.02. i vinterferien! Det går buss fra Ristunet om morgenen med retur tilbake ca kl 17. Ungdommene får gratis skyss, gratis heiskort, gratis mat og gratis skileie hvis det trengs.  Kom innom Ristunet og meld på! Mer info finner du på Ung Kultur Lerkendal sin Facebook-side.

Vassfjellet Vinterpark har også halv pris på 5-dagerskort om du kjøper det på nett – sjekk link på Facebook.
NB: I vinterferien kjører skibussen hver eneste dag.

  • Rockheim

I vinterferieuka 19.-24.februar byr de på mye sprell for store og små på Rockheim! Ansiktsmaling i Kiss-utstillingen og omvisning av Rockheims «hemmelige» rom er noe av det som står på plakaten, hver dag – inkludert i inngangsbilletten.
Museet åpner kl.10 og programmet starter kl.12 hver dag. Husk at barn under 16 år kommer gratis inn i følge med en voksen!

  • Sverresborg Folkemuseum

 Bli med å boltre deg i flotte omgivelser på Sverresborg i vinterferieuka. Har de byens beste bakke?
Ta med ski, akebrett eller kjelke og kast deg utfor den herlige akebakken deres. De har også matter og brett til utlån. I friluftsmuseets vakre vinterlandskap kan du vandre rundt mellom bygd og by og borg. I byavdelinga er noen av husene åpne, og du kan velge mellom ulike egenaktiviteter. Fullstendig program finner du på nettet.

(Foto: Sverresborg Folkemuseum)

 

  • Rush Trampolinepark

Rush finner du ved Biltema/City Syd. De holder åpent fra kl 10 til kl 20 alle dager i Vinterferien.

 

  • Pirbadet

Pirbadet holder åpent til kl 21 alle hverdager og til kl 19 lørdag og søndag i Vinterferien.

  • Vitensenteret

Gjør vinterferien til en skaperferie!
Ta med barna på planetarieshow, vitenshow og lærerike verkstedsaktiviteter. Hos Vitensenteret skjer det noe gøy hver dag, hele vinterferien.

(Foto: Vitensenteret)

  • Kino

Mange nye filmer for både store og små. Vi kan nevne bl.a. ny Lego-film og Rive-Rolf krasjer Internett for barna, men for de voksne kan det kanskje friste å se filmen om Amundsen. Om du ikke har rukket å se Bohemian Rapsody enda så ruller den fortsatt over lerretet.

  • Kajakkpadling

Ikke gå glipp av å oppleve Trondheims vinterstemning fra en kajakk. Eksklusive vinterturer som går langs Nidelven, og er tilpasset også de som ikke har padlet kajakk tidligere. Turen ledes av profesjonelle instruktører.

Tips! Ha med godt lag av ullundertøy og varme klær. Det benyttes tørrdrakter og vest på våre vinterturer.

Om vinteren padles det tur kl. 09:00 og kl.12:00. Arrangør er Trondheim Kajakk.

(Foto: Trondheim Kajakk)

  • Voll Gård

 Vintervoll er et ferietilbud for deg som går i 4.-6. trinn i Trondheim. Her kan du bli med på noen spennende dager med uteaktiviteter, dyrestell og noen utflukter i nærområdet. Du kan melde deg på for en hel uke med spennende aktiviteter i vinterferieuka. Du kan også melde deg på for tre eller to dager hvis du ønsker det. Åpent 9.00 – 16.00 hver dag.

  • Nidarosdomen

Nidarosdomen er Norges største kirke og den kirken hvor Kongen blir signet. Hvorfor ble Nidarosdomen bygget? Og spørsmålet alle lurer på, hvor mye veier egentlig Nidarosdomen? Bli med på en spennende omvisning for hele familien om alt fra Olav den hellige til hvem som reparerer kirken i dag. Det garanteres at du får svar på hvor tung Norges største kirke er og en hel del andre fun facts.

I forbindelse vinterferie har de daglige familieomvisninger i perioden 16. februar til 1. mars

 

God vinterferie!