Spillfest for aller første gang

Annonse

Kultursenteret ISAK skal huse finalene i både CS:GO og Super Smash, som forhåpentligvis trekker et e-sportinteressert, trøndersk publikum. (Foto: Stian Tørstad)

Fra kommende mandag arrangeres Nidaros Spillfest for aller første gang. Mange ulike arenaer skal huse en festival-lignende uke hvor de aller fleste aktører innenfor e-sport, brettspill, kortspill, bordspill, rollespill, datakultur og spillteknologi samt alt annet som naturlig måtte naturlig tilhøre dette går sammen. En så stor samling av aktører innenfor disse relativt store interesseområdene har aldri skjedd i Trondheim før. Kan dette være starten på noe stort?

Vi tok en prat med prosjektleder for Nidaros Spillfest, Stian Tørstad som forteller at veksten innen gamingmiljøet har tatt fullstendig av de siste fem årene.

-Alt fikk vel egentlig en skikkelig boost i det pandemien var et faktum. De menneskene som satt hjemme fant hverandre i diverse samfunn på Internett for å spille å ha det hyggelig sammen, i tillegg til at flere kanskje oppdaget gaming og E-sport for første gang. Vi som har jobbet i denne bransjen en stund opplever vel også at det å spille «TV-spill» begynner å bli mer stuerent. Akseptert som en helt normal hobby, rett og slett. Nå er vi et betydelig antall aktører i Trondheim som kan stille oss bak det å arrangere en spillfest for hele byen med turneringer i flere forskjellige spill, forteller Stian.

(Foto: Stian Tørstad)

Skaper bred samhørighet

Så skal det også nevnes at selv om gaming har fått den posisjonen det har fått, ser man også at andre spill øker i takt.

– Derfor er vi så glade for at «Bridgens dag» gir byens innbyggere muligheten til å lære seg bridge på ARK Brunhjørnet den 3. september, sier han.

I tillegg kommer Hexagon på Trondheim Bibliotek med opplæring av nye spillere samt muligheten til å få spilt både Quacks of Qedlinburg, Terraforming Mars og Clank! in! Space!. Det vil også være mange andre spill det er mulig å teste ut slik som Wonders og Ticket to Ride. Sistnevnte er for øvrig et veldig godt eksempel på et klassisk brettspill som også har blitt veldig populært å spille online.

Dette er bilde fra da Seniornett var ved Trondheim hovedbibliotek, hvor de godt voksne fikk prøve VR/Virtual Reality.(Foto: Stian Tørstad)

 

En godt voksen nybegynner prøver seg på det som har blitt en klassiker. (Foto: Stian Tørstad)

E-sportsenter

Når det gjelder etableringen av Jotunheimen E-sportsenter, er det uten tvil den faktoren som i størst grad har vært med på å sette Trondheim på kartet når det kommer til spillkultur de siste årene, selv om de ikke åpnet dørene før i fjor høst. Det å kunne møtes for å spille Rocket League eller Counter-Strike på Jotunheimen når høsten er i anmarsj, kan sammenlignes med å nyte en kald drink på Solsiden når det første snevet av sommer kommer til byen.

–  Jotunheimen er med på å skape en sunn spillkultur hvor det sosiale står i fokus, og det er noe vi bør omfavne, synes Tørstad.

Hva kan man forvente av Nidaros Spillfest 2022?

– Vi har flere lokasjoner gjennom én uke fra 29. august til 4. september som vi nå fyller opp med ulike aktiviteter, spill og turneringer. Målet med Nidaros Spillfest er å vise frem alt det flotte Trondheim og Trøndelag har å by på, til glede for både gammel og ung. Vi ønsker å ha noe for alle aldre – også voksne. Nå det første året vil vi hovedsakelig legge grunnlaget for hva Nidaros Spillfest vil bli også de kommende årene. Vi regner med at det lugger litt her og der i år, men skal ta med oss erfaringer. Blant annet er det turneringer i Rocket League, CS:GO, Super Smash og Bridge. Jotunheimen E-sportsenter gir alle en makspris hele dagen, Bitfix Gaming inviterer til frispilling med PCer, konsoller og det som er. Work-Work kjører på med gratis shuffleboard. På biblioteket blir det brettspill og rollespill med Hexagon, mens Kultursenteret ISAK skal huse finalene i både CS:GO og Super Smash, som forhåpentligvis trekker et e-sportinteressert, trøndersk publikum, avslutter prosjektlederen.