Eldre over 80 år kan nå få fjerde dose koronavaksine

Annonse

(Foto: nardoposten.no)

Trondheim kommune åpner tirsdag for at eldre over 80 år kan få fjerde dose koronavaksine. De som har fått tre doser og ikke har gjennomgått koronasykdom etter dette, kan få en ny oppfriskningsdose hvis de selv ønsker det. 

Den fjerde koronavaksinen kan tidligst gis fire måneder etter siste oppfriskningsdose. Tilbudet gjelder personer født i 1942 og tidligere skriver kommunen i en pressemelding.

Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som nylig åpnet for at eldre over 80 år kan få en ny oppfriskningsdose med koronavaksine. FHI gir ikke en egen anbefaling om at denne gruppen bør ta en fjerde dose, men at alle skal få tilbudet. En dose nå vil ikke nødvendigvis utelukke et behov for ytterligere oppfriskningsdose til høsten når smitten forventes å øke.

Det er begrenset kunnskap om i hvor stor grad beskyttelse mot alvorlig sykdom avtar blant personer over 80 år etter den første oppfriskningsdosen. Det er likevel kjent at eldre oppnår lavere immunresponser enn yngre og at de har høyere risiko for å bli alvorlig syke.

Koronavaksinering vil foregå på vaksinestasjonen på Statens Hus med inngang fra Erling Skakkes gate.