Legger ned teststasjoner

Annonse

Trondheim kommune vil fra og med mandag avvikle stasjonene for utlevering og innlevering av koronatester på Tiller og Leangen. Utdeling av tester og innlevering av PCR-tester vil fra og med neste uke bli lagt til Leütenhaven. 

Etter at regjeringen fjernet de aller fleste koronarestriksjonene har etterspørsel etter hurtigtester og PCR-tester gått kraftig ned.

Trondheim kommune har i en periode hatt en samarbeidsavtale med Sivilforsvaret som har bistått med å drive teststasjonene på Tiller og Leangen. Sivilforsvarets ressurser skal kun benyttes i en krisesituasjon, og nå kan Trondheim kommune håndtere situasjonen ved hjelp av egne krefter. Bidragene fra Sivilforsvaret har vært til stor hjelp for Trondheim kommune, noe de selv uttaler i en pressemelding at har vært et svært godt samarbeid.

Fra og med mandag 21. februar kan innbyggerne hente seg hurtigtest og – for de som har behov for det – PCR spyttest på Leütenhaven. PCR-testene skal også leveres inn på samme sted.