Varsles ekstreme mengder

Annonse

 

NVE oppgraderer farevarselet for flom, jord-, sørpe- og flomskred fra oransje til rødt nivå for deler av Midt-Norge og Vestlandet. Dette er en ekstrem situasjon som forekommer svært sjeldent, som krever tett oppfølging og kan føre til store skader.

Årsaken er ekstremværet Gyda som vil bringe med seg mildvær, vind og ekstremt mye regn onsdag og torsdag.

Fra onsdag ettermiddag og frem til tidlig torsdag kveld er det ventet mellom 80 og 120 millimeter nedbør i løpet av en 24-timersperiode. Det varsles både om fare for strømbrudd som følge av været, og det anbefales at man vurderer behovet for egne forebyggende tiltak.

Ifølge varselet fra Meteorologisk Institutt på varsom.no gir de følgende råd;

– Følg lokale myndigheters instruksjoner, og råd fra beredskapsmyndigheter. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Unngå å kjøre i overvann, uten å vite hvor dypt det er. Vurder nøye om reisen faktisk er nødvendig. Gjør hjemmet klar for et potensielt lengre strømbrudd.