Nå åpnes dørene på Risvollan

Annonse

Enhetsleder Marthe Hildrum tok oss med på en liten omvisning dagen før sykehjemsbeboerne startet innflytting.

Denne uken startet beboerne ved sykehjemmet på Risvollan Helse- og Velferdssenter med innflytting. Vi fikk bli med enhetsleder Marthe Hildrum på en liten omvisning når de siste forberedelser ble gjort på mandag. Det er et topp moderne, flott og innholdsrikt senter som nå blir et fint tilskudd i bydelen.

Inndelt i tre

Enheten består av 72 sykehjemsplasser fordelt på tre etasjer med tre grupper á 8 brukere i hver etasje. I tillegg består senteret av femti leiligheter i omsorgsbolig, derav 15 heldøgns omsorgsboliger. Disse boligene skal fungere som et eget borettslag, men er enda ikke innflytningsklare.

Marthe Hildrum er Enhetsleder ved Risvollan Helse- og Velferdssenter, og hun tok imot oss med et smil dagen før de første beboerne ved sykehjemmet skulle flytte inn. En engasjert leder med en tydelig lidenskap for sin rolle tok oss med på en omvisning ved det nye senteret.

 

Enhetsleder ved Risvollan Helse- og Velferdssenter, Marthe Hildrum tok seg tid til en prat dagen før dagen.

 

Et innholdsrikt senter

I bygget som huser sykehjemmet kommer man først inn i et stort og åpent areale som også huser det som blir en ny bydelskafè som blir åpen for alle som måtte ønske å ta turen innom. Videre i første etasje vil Nardo og omegn Frivilligsentral flytte inn i løpet av februar, i tillegg til både frisør og fotpleie. I denne fløyen av bygget er det også installert et flott velværebad med stjernehimmel. I samme etasje men motsatt fløy ligger både administrasjonen og basen for Nidarvoll hjemmetjeneste. Det er etablert en egen avgrenset sansehage ved senteret som også har utgang fra første etasje.

 

Velværebadet er et tilbud til beboerne ved sykehjemmet.

 

Moderne installasjoner

En av de smarte løsningene som er installert ved det nye senteret er armbånd som fungerer som personlige nøkler. Disse vil bli individuelt tilpasset hver enkelt beboer for å enten gi eller begrense tilgang til dører. En annen installasjon er toveis kommunikasjon via enhet i taket på hvert enkelt rom som er koblet mot pleiernes smart-telefon.

Hildrum forteller at rommene er beskjedent innredet for å kunne ha plass til personlige eiendeler og møbler for de som ønsker dette. Allerede mandag møtte vi pårørende som var i full gang med innflytting av ulike møbler og annet på vegne av sine kjære. Dette for å gjøre rommene mest mulig hjemmekoselig for sine som skulle flytte inn tirsdag.

 

 

Det er klargjort for sengeheis med skinne inn til badet på alle rommene.

 

Toalettene har egen hev og senk-funksjon for å kunne tilpasse til hver enkelt beboer, det samme gjelder servanten.