Ber pårørende om vaksinebistand

Annonse

Denne uka vil over tusen eldre over 85 år få tilbud om koronavaksine. Trondheim kommune appellerer nå pårørende om å hjelpe de som trenger det med å få bestilt time. Vaksinasjonen av denne gruppa vil finne sted i Statens Hus, og nå mottar Trondheim kommune vaksinedoser nok til rundt halvparten av de 3200 personene over 85 år som er registrert bosatt i kommunen.

Utfordrende for mange eldre

Alle får beskjed via sms eller telefon om når det er deres tur til å bestille time. Deretter skal de logge seg inn via Min Side på nettet. Til det trenger man kodebrikke eller bank-ID på mobil. Og de som er i målgruppa kan bestille allerede nå.

– Vi vet at dette kan være utfordrende for mange, fordi de ikke bruker internett og mobiltelefon. Derfor appellerer vi nå til pårørende om å hjelpe de som trenger det med å få utført bestilling av time for vaksinering, sier helse og velferdsdirektør Helge Garåsen.

– Men alle skal få mulighet til å bestille time, selv om de ikke kan kontaktes digitalt, legger han til.

I praksis vil pårørende også kunne bestille vaksinasjon for eldre over 85 som eventuelt selv ikke har bank-ID.

Det er også mulig å bestille seg time ved å ringe koronatelefonen 90 50 90 52.

Bestill så snart som mulig

Trondheim kommune vil allerede mandag 1. februar og i dagene framover sende ut meldinger til et stort antall eldre som får tilbud om vaksine. De som ikke er registrert med mobiltelefon vil bli oppringt på fasttelefon.

Garåsen oppfordrer alle i målgruppa om å bestille time for vaksinering så snart som mulig. Allerede tirsdag vil det finnes mange ledige timer.

Pårørende kan også ved behov være ledsagere under selve vaksineringen.

Fem nye koronasmittede mandag

Aldersfordelingen er slik:

  • En i 20-årene

  • To i 30-årene

  • En i 50-årene

  • En i 60-årene

Fire er smittet av kjente nærkontakter, mens en er smittet i utlandet. Alle har milde forløp.

Ingen kommunale enheter er berørt.

Det ble mandag 1. februar  gjennomført 941  tester.