Ny forskrift fra natt til torsdag

Annonse

(Foto: Trondheim Kommune)

Trondheim Kommune har laget en oppdatert oversikt over pålegg, anbefalinger og tiltak som gjelder koronapandemien i Trondheim. De viktigste endringene som nå er innført er påbud om hjemmekontor og stenging av treningssenter og lignende. Forskriftens formål er å fastsette smittevernfaglige tiltak for å hindre eller begrense spredning av koronaviruset, og er foreløpig satt til å vare den kommende uken.

Ny koronaforskrift

Det var under formannsskapmøte i Trondheim Kommune onsdag at den nye midlertidige koronaforskriften ble vedtatt. Dette er en videreføring av forskriften som ble vedtatt 2. februar, men også en innstramming på enkelte områder. Årsaken til dette er utbrudd av det muterte viruset. Den nye forskriften trer i kraft natt til 11. februar, og er foreløpig satt til å vare til og med 17. februar.

Munnbind og begrensning

Noen av de allerede bestemte tiltakene som bruk av munnbind og antallsbegrensninger i butikker og på kjøpesentre videreføres naturligvis, men det strammes også inn på områder som skjenkestopp klokken 22, stans av idrettsaktiviteter og fritidsaktiviteter for voksne 20 år og eldre samt det å begrense sosiale kontakter ut over egen husstand/ arbeid/ skole/ barnehage til 10 personer per husstand. I tillegg legges det ned påbud om hjemmekontor der dette er praktisk mulig og hensiktsmessig utfra arbeidets art.

 

Les hele forskriften her!