Anmeldes for brudd på smittevernloven

Annonse

Trondheim kommune har besluttet å anmelde en person for brudd på smittevernloven, het det i en pressemelding fra kommunen tirsdag. Samtidig meldes det om langt færre bekreftede smittetilfeller etter rekordhøye tall søndag. Det ble påvist 15 nye covid-19 positive i Trondheim, en betydelig nedgang fra dagen før. I alt ble 1627 personer testet.

Anmeldelse for brudd på smittevernloven

Trondheim Kommune har etter avtale med smittevernmyndighetene i Lillestrøm kommune besluttet å anmelde en person hjemmehørende i Lillestrøm for brudd på smittevernloven. Dette meldte Trondheim Kommune i en pressemelding tirsdag.

Positiv nedgang mandag

De som fikk påvist smitte mandag 28. desember er:

To personer i tenårene, tre personer i 20-årene, tre personer i 30-årene, to personer i 40-årene, en person i 50-årene, tre personer i 60-årene og en person i 70-årene.

En person er innlagt på St. Olavs hospital. De øvrige har milde symptomer. En av de påvist smittede har uavklart smittekilde, mens de øvrige har kjente nærkontakter.

To kommunale enheter er berørt av de siste smittetilfellene. Dette er Heimdal BOA og Nidelven hjemmetjeneste. Flere med tilknytning til rusmiljø har fått påvist smitte.

 

Trondheim kommune ber igjen innstendig om at folk utviser godt smittevern, holder avstand, begrenser antallet nærkontakter og følger gjeldende forskrift.