Sesongstart i Eliteserien Futsal for Utleira

Annonse

Fjorårets seriemester i futsal Utleira er klare for sesongstart i helgen. Med restriksjoner og protokoller som skal håndheves er det ikke tillatt med publikum, men om alt går etter planen skal lørdagens kamp vises på TVRisvollan og via streaming på youtube. Søndagens kamp er utsatt da motstanderlaget har sykdom i troppen, og rekker ikke å få svar på koronatest før den planlagte avreisen til Trondheim.

Fordeler og ulemper

Mye har skjedd siden Utleira Futsal jublet for seriegull i Utleirahallen i månedsskiftet februar/mars, og ingenting har vel blitt som noen hadde trodd. Nordisk ble avlyst, og Champions League ble utsatt, og de får dermed seriestart før det skal spilles første runde av CL, med de fordelene og ulempene det medfører.

Usikkerheten er stor foran årets sesong, men enn så lenge har det ikke kommet noen signaler om at det ikke er aktuelt å forsøke på gjennomføring av sesongen. Det som er klart er at alle kamper spilles bak lukkede dører, som gjør at ingen andre enn spillere og støtteapparat slipper inn i hallen.

 

Siste signering før seriestart ble Petter Høvik, her sammen med trener Kai Bardal. (Foto: Utleira Futsal)

Troppen er spikret

Sistemann inn før årets sesong er Petter Høvik (bildet), som tar fatt på sin andre periode i Utleira-trøya etter å ha spilt for klubben i debutsesongen i Eliteserien i 2017/18. Petter er en ekte trondheimsgutt fra Byåsen, og var med Kai Bardal og de andre gjennom suksessperioden til Vegakameratene. Petter bor i Oslo, men med tvungent hjemmekontor blir det såpass greit å være nok i Trondheim at han får trent nok til å forsvare en plass på laget. Den andre nysigneringen er Oskar Andreassenfra Vegakameratene.

På avgangsfronten kan det meldes om at Morten Berre har flyttet til Oslo før årets sesong, men begge parter holder døren åpen for at han kan bidra til Champions League ved behov. Han har imidlertid ikke like lett for å komme seg hit på ukedagene, og blir nok dessverre ikke å se utenom eventuelt i Champions League.

Av andre fravær er det først og fremst Andreas Fossli som må nevnes, som antageligvis ikke blir å se i løpet av sesongen etter beinbruddet i slutten av oktober. Utleira har også noen småskader, men per nå er ingen fullstendig uaktuelle til sesongens første kamper.

Første motstander

Årets serieåpning i Utleirahallen blir gjennomført lørdag ettermiddag klokken fire, og hjemmelagets motstander er Vesterålen. Gjestene har de siste sesongene hatt gode plasseringer på tabellen, og er en vanskelig motstander. Det er derfor duket for det vi tror vil bli en tøff kamp om årets første poeng mellom disse to lagene.

Søndagens planlagte kamp for Utleira er utsatt da KFUM har sykdom i troppen, og svar på koronatester ikke vil være klare før den planlagte avreise til Trondheim.

Neste lørdag spiller Utleira på hjemmebane mot Freidig.

Kampene streames

Nidaros som har vært et positivt tilskudd på avisfronten i Trondheim har rettighetene til å streame disse kampene på Direktesport. Med den mengden av idrettsarrangementer som finner sted har de ikke kapasitet til å dekke alle disse. De vil som følge av dette ikke formidle lørdagens kamp mot Vesterålen i sin kanal. Denne gangen vil det derfor gjøres et prøveprosjekt med direktesending på TVRisvollan som sendes på Telenors kabelnett kanalvalg 126 og på Telia kanal 232. I tillegg vil det streames på deres youtube-kanal.

 

Utleira – Vesterålen Lørdag 14.11.20 kl 16:00