Tester droner på utrykningsoppdrag

Annonse

Denne uken tester Politiet i Trondheim droner på utrykningsoppdrag i byen. Det vil si at operasjonssentralen har droner tilgjengelig i Trondheim sentrum i utvalgte tidsrom, som kan rykke ut og være på et åsted kort tid etter at politiet mottar en nødsamtale. Dronebruk i politiet har allerede reddet liv i leteaksjoner.

Levende bilder i tidlig fase

Denne uken testes det droner på utrykningsoppdrag i Trondheim. Det vil si at operasjonssentralen har droner tilgjengelig i Trondheim sentrum i utvalgte tidsrom, som kan rykke ut og være på et åsted kort tid etter at politiet mottar en nødsamtale. Dermed får operasjonssentralen levende bilder tidlig i utrykningsfasen, noe som kan gi en mer presis forståelse av situasjonen og bidra til at de gjør bedre valg i oppfølgingen av oppdraget.

Kort responstid

Dronebruk i politiet har allerede reddet liv i leteaksjoner. Denne uken får de erfaringer med hvordan droner med svært kort responstid kan hjelpe til å skape en trygg hverdag i Trondheim by. Politiet understreker at utprøvingen kun vil brukes i pågående oppdrag politiet uansett rykker ut på og at dronene ikke vil brukes etterforskning, overvåkning eller annen oppsøkende virksomhet. Dronene vil ikke erstatte politi på bakken, men fungere supplerende.

 

 

 

 

Biltorget!

Annonse