Tester droner på utrykningsoppdrag

Annonse

Denne uken tester Politiet i Trondheim droner på utrykningsoppdrag i byen. Det vil si at operasjonssentralen har droner tilgjengelig i Trondheim sentrum i utvalgte tidsrom, som kan rykke ut og være på et åsted kort tid etter at politiet mottar en nødsamtale. Dronebruk i politiet har allerede reddet liv i leteaksjoner.

Levende bilder i tidlig fase

Denne uken testes det droner på utrykningsoppdrag i Trondheim. Det vil si at operasjonssentralen har droner tilgjengelig i Trondheim sentrum i utvalgte tidsrom, som kan rykke ut og være på et åsted kort tid etter at politiet mottar en nødsamtale. Dermed får operasjonssentralen levende bilder tidlig i utrykningsfasen, noe som kan gi en mer presis forståelse av situasjonen og bidra til at de gjør bedre valg i oppfølgingen av oppdraget.

Kort responstid

Dronebruk i politiet har allerede reddet liv i leteaksjoner. Denne uken får de erfaringer med hvordan droner med svært kort responstid kan hjelpe til å skape en trygg hverdag i Trondheim by. Politiet understreker at utprøvingen kun vil brukes i pågående oppdrag politiet uansett rykker ut på og at dronene ikke vil brukes etterforskning, overvåkning eller annen oppsøkende virksomhet. Dronene vil ikke erstatte politi på bakken, men fungere supplerende.