Med bistand fra storebror

Annonse

Torgeir Kråkenes i Utleira med bistand fra RBKs Bjørn Skjæran i planleggingsfasen av at klubben skal arrangere hjemmekamp i UEFA Futsal Champions League.

Når man er en liten amatørklubb og skal arrangere hjemmekamp i UEFA Futsal Champions League er det kjekt å ha en storebror i byen med fersk erfaring i å arrangere Europacup under UEFAs Return to play-protokoll. Bjørn Skjæran fra Rosenborg Ballklub har vært veldig på tilbudssida for å hjelpe Utleira Futsal i gang med planleggingen av arrangementet hvor laget tar imot de nederlandske mesterne Hovocubo.

Først opp fra bollen

Før trekningen var det ikke veldig stor usikkerhet med tanke på utfall, i og med at det fra før var klart at kampen skulle spilles hjemme, og at Utleira kom til å møte den nederlandske eller engelske mesteren. Etter at Utleira ble plukket opp fra bollen først, var Hovocubo fra Nederland neste lag opp fra bollen, og lagene skal altså møtes til dyst i Utleirahallen en gang mellom 24. og 29. november.

Koronasituasjonen gjør selvfølgelig at det er noen forbehold, men håpet er at det lar seg gjøre å få de nederlandske mesterne til Trondheim slik at kampen kan spilles i henhold til planen.

 

 

En tøff motstander

Motstander Hovocubo vant den nederlandske serien i 2017/18, 2018/19, og ledet med god margin og ble kåret som mester da serien ble avbrutt i mars 2020. I UEFA Futsal Champions League ble det stopp i første gruppespill i 2018/19 etter andreplass i gruppa, mens de gikk videre fra første gruppespill før det ble for tøft i viderespillet i 2019/20.

Utleiras trener Kai Bardal uttalte følgende etter trekningen;

Vi møter et sterkt lag fra en nasjon med lange futsaltradisjoner. De har mange gode individuelle spillere, som er sterke i duellene og kan skape noe selv. De vant sin kvalifiseringsgruppe enkelt i fjor, men fikk det nokså tøft i gruppespillet. De er godt i gang med sitt hjemlige seriespill og har vunnet alle kampene. Det er et hakk opp i nivå fra hjemlig seriespill, men det blir en fin utfordring for oss. Vi har ikke tapt i Utleirahallen på snart 3 år.

Omfattende krav

Ifølge Torgeir Kråkenes i Utleira Futsal har det vært godt å ha en støttespiller i RBK og Bjørn Skjæran.

– Det gjør det utrolig mye enklere for oss. Vi har fått tips om hvem vi skal kontakte om hva, hva som haster mest og hva som er viktigst. Det er omfattende krav, så Skjæran hjalp oss med kontakter og vi fikk tilgang på en del av dokumentene og rutinene de har utviklet i forbindelse med sine kamper. Dette gjør at vi slipper å bruke masse tid på å finne ut av det selv.

Uten publikum

Utleira har fått tilsendt informasjon fra UEFA, der det bekreftes at kampen skal spilles uten publikum, men det er allerede avklart at Nidaros kommer til å streame kampen, slik at det blir mulighet for å bivåne det historiske øyeblikket i Utleiras historie.

 

 

Ingen økonomisk gevinst

For Utleira ligger det ingen umiddelbar økonomisk gevinst å delta i denne turneringen, men de får støtte av UEFA og NFF til å arrangere som gjør at det ikke blir et gedigent tapsprosjekt. Med de kravene som stilles for å kunne gjennomføre denne kampen vil det kreves bruk av ikke ubetydelige ressurser, og det vil bli et puslespill å få det hele til å fungere med tanke på inndeling av pålagte soner og øvrige tilrettelegginger.

Men dette ser det ut til at klubben har god kontroll på, og i slutten av november vil det skapes historie i Utleirahallen!