En viktig markering i mørket

Annonse

På Nardo var det mange som fikk utdelt refleks torsdag morgen. Bjørn Skjæran og datteren Tilja som går i første klasse ved Steindal Skole var blant de heldige.

Torsdag ble Refleksdagen markert over hele landet for å bevisstgjøre viktigheten av å gjøre seg synlig i mørket. Dagene blir stadig kortere, med mørke morgentimer og dagslyset svinner hen tidligere på ettermiddagen. På Nardo var det mange som møtte på en gjeng hyggelige eiendomsmeglere som var ute i det ærend å dele ut refleksbånd denne morgenen.

Synlighet gjør ferdselen tryggere

Den nasjonale refleksdagen arrangeres alltid den tredje torsdagen i oktober og er et initiativ fra Trygg Trafikk. Målet er å få folk til å bruke refleks slik at de ikke havner i en ulykke. De oppfordrer blant annet folk til å teste siner refleksvester, og eventuelt bytte dem ut. På denne årstiden er det mørke morgentimer og dagslyset forsvinner tidligere på ettermiddagen, det er derfor viktig å sørge for at man gjør seg godt synlig slik at man ikke utsetter hverken seg selv eller andre for uønskede situasjoner.

Et stort ansvar

Det å ta vare på sin egen sikkerhet er et stort ansvar som alle har, og da er en slik dag for å bevisstgjøre alle om viktigheten av å være synlig en fin måte å minne om dette. På parkeringsplassen ved Steindal Skole var det mange barn og voksne som fikk en påminnelse om dette torsdag morgen. Førsteklassingen Tilja og hennes pappa Bjørn tok velvillig imot refleks fra Steinar Skaanes i Proaktiv Eiendomsmegling, det gjorde også Vidar Sæther Bjørgum som er Barne- og ungdomsarbeider ved Steindal.

 

Vidar Sæther Bjørgum som er ansatt ved Steindal Skole fikk med seg både ny refleks og budskapet om Refleksdagen inn til barna denne torsdags morgenen.

 

Travle mennesker

Blant travle passasjerer på bussholdeplassen ved Nardo Centeret var det også utdeling av reflekser denne morgenen. Mange var overhodet ikke bevisst at det fantes en Refleksdag, og mange hadde enda ikke utstyrt seg med refleks i høstmørket. For de ble det en meget hyggelig overraskelse å bli utstyrt med nytt refleksbånd rundt armen før de satte seg på bussen. Her var det Lisbeth Kristengård fra Proaktiv som gledet busspassasjerene.

 

 

En tradisjon

For de lokale eiendomsmeglerne i Proaktiv har det blitt en tradisjon å dele ut reflekser til folk på denne dagen. De har gjort det på ulike måter de siste årene, og får alltid svært gode tilbakemeldinger fra folk på tiltaket. Nok en Refleksdag er over og de fornøyde meglerne har nok en gang utført et samfunnsnyttig tiltak uavhengig av kjøp eller salg.

 

Tore Resell og Steinar Skaanes delte ut hundrevis av reflekser torsdag for å markere den nasjonale Refleksdagen.