Ung dame med en voksen stemme

Annonse

Kristin Husøy fra Nardo kom på en suveren andreplass i årets MGP-finale i Trondheim Spektrum.

Med deltakelse i The Voice 2019 og en suveren innsats ved årets Melodi Grand Prix hvor hun endte på en sterk andreplass har Kristin Husøy gjort seg bemerket med sin karakteristiske stemme. Den unge damen fra Nardo har et nøkternt forhold til fremtiden og synes det aller viktigste med musikken er å ha det gøy.

I godt humør

Det er ei sprudlende og glad Kristin som møtte oss for en kaffeprat en tidlig ettermiddag i vinterferien. Etter ei hektisk uke med både musikalforestillinger og MGP-finale har hun fått koblet litt ut og landet, og etter å ha snakket ei stund er det ingen tvil om at begge beina er trygt plantet på jorda.

 

Kristin Husøy sang «Pray for me» i Trondheim Spektrum under MGP-finalen 15. februar. (Foto: Thomas Karlsen/Karlsen Foto)

 

Veldig naturlig

Hun forteller at det alltid har vært mye musikk i familien, så for henne har det kommet veldig naturlig. Lattermildt forteller hun at hun ble «tvunget» til å begynne med piano da hun var liten, noe hun har fortsatt med selv om det er sangen hun føler seg mest fortrolig med.

– Det var når jeg begynte på ungdomsskolen og hadde musikk i valgfag at jeg kjente på at det var veldig gøy. Følte at dette var noe jeg ville fortsette med – gjøre mer! Så jeg begynte på musikklinja på videregående og gikk førsteåret der, noe jeg er veldig glad for at jeg gjorde for det åpnet mer av min musikkhorisont. Der lærte jeg mye og fikk høre en del på musikk jeg ikke hørte på til vanlig, forteller hun og legger til at hun har blitt veldig glad i jazz og soul, litt eldre musikk.

Med en stemme som kler et soul og R n`B-landskap godt så skader det ikke å ha inspirasjonskilder som blant andre Stevie Wonder og Amy Winehouse.

 

(Foto: Thomas Karlsen/Karlsen Foto)

 

Usikker på fremtiden

I en alder av 18 år (fyller nitten i april) er hun fortsatt usikker på hva hun selv ønsker å gjøre fremover, men påpeker at hun fortsatt går på skole og er opptatt av å ha fokus på det.

– Det er deilig med vinterferie etter ei heftig uke med både musikalforestillinger på Strinda og finale i MGP, sier Kristin.

Hun forteller videre at hun kommer nok alltid til å drive med musikk, men synes det er en litt skummel tanke å gå inn i denne bransjen og alt det som måtte følge med. Hennes refleksjon er blant annet viktigheten av at det er gøy og at hvis det blir for mye rundt det er hun redd det skal dempe lysten og gleden ved musikken.

 

Ting skjedde fort!

Låta «Pray for me» er skrevet av fire personer fra Nederland og Kristin ble kontaktet av lederen for MGP-produksjonen som hadde ei låt han mente ville kle stemmen hennes godt. Han hadde sett henne på The Voice da hun deltok der i 2019. Teksten var opprinnelig skrevet for at den skulle synges av en gutt, men da Kristin hørte den syntes hun den var kul.

– Jeg likte låta, de likte min versjon og vips så ble jeg tilbydd en plass i årets Melodi Grand Prix. Ting skjedde veldig fort!

Allerede en uke etter reiste hun til Nederland for å møte låtskriverne, de jobbet litt med sangen og Kristin fikk skrevet om teksten til et kvinnelig perspektiv. I løpet av en helg hadde de en ferdig produksjon innspilt.

 

(Foto: Thomas Karlsen/Karlsen Foto)

 

Heftig og seriøst

Kristin forteller oss at etter å ha deltatt på The Voice så sitter hun igjen med god erfaring og en fin opplevelse, som nok var det hun var ute etter. Hun meldte seg på uten at hun hadde tenkt det hele gjennom. Dette førte til at når hun var på pre-auditions så ble det litt heftig og seriøst, noe som resulterte i at hun trakk seg fra det og tenkte at det rett og slett ble for mye! Etter at hun hadde pratet med en i produksjonen som anbefalte å ikke ta det så seriøst, men se det som en morsom opplevelse så ble det hele ganske annerledes. Det var nok det fokuset som var med på å bidra til at dette ble en stor opplevelse og mindre ble det ikke med deltakelse i MGP!

– En helt sjuk opplevelse! Herlighet!!

 

(Foto: Thomas Karlsen/Karlsen Foto)

 

Reflektert fornuft

Med fornuftige refleksjoner både over det hun allerede har rukket å oppleve og hva hun tenker om tiden som skal komme, spår vi en lovende fremtid for jenta fra Nardo med den karakteristiske stemmen.

 

Karikatur tegnet av Per Olav Ervik.

 

Akustisk versjon

I forkant av delfinalen i Oslo spilte Kristin inn en akustisk versjon av «Pray for me». Hun forteller at det var viktig for henne å legge på ny vokal til denne versjonen slik at det sammen med pianoet ble unikt og ikke det samme som var sunget på den opprinnelige versjonen. Denne er å finne på de ulike strømmetjenestene for musikk.